Putyin: Szíria felszabadult a menekültek térjenek haza újjáépíteni az országot

Hirdetés

Vlagyimir Putyin szerint Szíria felszabadult a terroristák elnyomása alól és a szír menekülteknek vissza kell térniük hazájukba, hogy újjáépítsék az országot.

“A helyzet az országban napról-napra javul. Az oroszok által támogatott szíriai fegyveres erők felszabadították a  terroristák elnyomása alól szinte az egész ország területét, beleértve a történelmi keresztény régiókat is,”mondta Putyin hétfőn egy megbeszélésen ahol az ortodox keresztény gyülekezetek vezetőivel találkozott – írja az RT.

Hirdetés

Moszkva segíteni fogja a szent helyek helyreállítását nemcsak a szíriai keresztényeknek, hanem a muzulmánoknak és zsidóknak is – jelentette ki az orosz vezető.

A keresztény népesség, de a más vallású menekültek visszatérése döntő szerepet játszhik a háború sújtotta ország békés életének helyreállításában – hangsúlyozta Putin.

“Az elmúlt években az orosz állam az orosz ortodox egyházzal és más vallási szervezetekkel együtt humanitárius segélyt nyújtott Szíria számára. Nagyon fontos, hogy a lehető legrövidebb időn belül létrejöjjön a békés élet, hogy az emberek minél előbb visszatérhessenek hazájukba és kezdjék meg újjáépíteni az országot”- hangsúlyozta Putyin.

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!