Hirdetés

Rettegés Brüsszelben! Újabb tagállam csatlakozhat a lengyel-magyar szövetséghez

Hirdetés

A prágai egyetem rektora arra figyelmeztet, hogy ha megbukik a szlovák kormány, euroszkeptikus pártok léphetnek a helyére és így Szlovákia csatlakozhat Magyarországhoz és Lengyelországhoz, sőt lehet, hogy Csehország is követi őket, ami azután végképp igen veszélyes helyzetet teremteni az egész térség számára. A szlovákoknál teljesen fejre állt a helyzet a kettős újságíró gyilkosság után. Fico a politikai túlélésért harcol, noha országa idáig a stabilitás öble volt a régióban, ahol nacionalista vezetők fordultak szembe az EU többi részével.

A politikus úgy állította be, hogy ő az ellenpólus a V4-eken belül az olyan populista erős emberekkel szemben, mint Orbán és Kaczynski. De most már ő is ott tart, hogy azt hangoztatja, amit magyar kollégája: hogy ti. ellenfelei Soros közreműködésével próbálják megbuktatni. Paul Lendvai ezt úgy fogalmazza meg, hogy Fico nemrégiben Európa-barát szigetként jellemezte országát Közép-Európán belül, ám nem lehetsz a demokrácia zászlóvivője, ha közben derékig süppedsz a mocsokba. Így elképzelhető, hogy csupán hónapok kérdése, és az urnákhoz kell járulniuk a szlovák választóknak miután tömegek követelik a miniszterelnök távozását a hatalmas korrupció miatt. Az Európai Parlament ténymegállapító bizottságának vezetője úgy jellemezte a helyzetet, hogy az emberek elvesztették bizalmukat az intézményekben, a hatóságokban. Az ország mélyen megosztott.

Hirdetés

Forrás: Bloomberg

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!