Hirdetés

Salvini: Néhány hónap és Orbánnal együtt irányítjuk Európát

Hirdetés

Az olasz miniszterelnökhelyettesi posztot is betöltő Matteo Salvini egy Ausztriában tartott sajtótájékoztatón állt ki újra a magyar kormányfő mellett.

“Meg vagyok győződve arról, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktorral együtt kormányozzuk majd Európát” – idézi az olasz ANSA hírügynökség a populista, szélsőjobboldali Salvini pénteki kijelentését.

Hirdetés

Salvini támogatásáról biztosította Orbánt

loading...

A politikus Ausztriában járt hivatalos látogatáson, ahol Heinz-Christian Strache alkancellárra, a szintén radikális Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével találkozott. A két politikus megállapította, hogy pártjaik jól együtt tudnak működni, az egyeztetésen emellett a migrációs válságról is szó esett. Az utána következő sajtótájékoztatón azonban a populista politikusok a Magyarország ellen megszavazott uniós 7. cikkely szerinti eljárás kapcsán méltatták Orbán Viktor miniszterelnököt és bírálták az Európai Uniót.

Salvini azt mondta, hogy a magyar kormány és a magyar nép elleni szankciók egy őrült politikai cselekedet részei, amelyért szerint az európai megújulásra képtelen baloldal a felelős. Ezután beszélt arról, hogy a szocialista politikai pártokat teljesen eltüntetik Európából a jövő évi EP-választásokkor: “Rengeteg párttal működünk egyet különböző országokban és kormányokban, hogy megváltoztassuk a kontinens történelmét jövő májusban” – idézi a kurier.at az olasz populistát.

Ebben pedig Strache is egyetértett vele, aki szintén bírálta a magyar kormány ellen intézett uniós eljárást. Az FPÖ is valószínűleg csatlakozik majd a jövő évi EP-választáson az Orbán-Salvini tengelyhez, az osztrák alkancellár ugyanis azt mondta, “mélyítik az együttműködést a Ligával”.

Salvini már a szavazás után szerdán támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt elítélve az uniós fellépést.

Forrás

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!