Hirdetés

Salvini nekiment a franciáknak a lyoni migrációs csúcson

Hirdetés

Franciaország és Olaszország folytatódó konfliktusa miatt feszült hangulatban zajlott a migrációs találkozó tegnap Lyonban, ahol az uniós belügyminiszterek mellett Marokkó is képviseltette magát. A Magyar Idők szerint az afrikai ország hamarosan újabb segélyeket kaphat Brüsszeltől az illegális bevándorlók feltartóztatásáért cserébe.
A franciaországi Lyonban tartottak migráció és terrorizmus témájú találkozót hat európai uniós tagország belügyminiszterei, illetve az Európai Bizottság, az Egyesült Államok, valamint Marokkó képviselői.

A delegációk az összes európai belügyminiszter pénteki luxemburgi találkozóját készítették elő több-kevesebb sikerrel: A Magyar Idők szerint a franciák és az olaszok között már a hétfő esti vacsorán feszült volt a viszony, miután Matteo Salvini órákkal korábban a nacionalista Marine Le Pennel találkozott Rómában, Édouard Philippe francia miniszterelnök pedig – az olasz belügyminisztertől eltanulva – a Twitteren intette óva a nemzeti szintű migrációs megoldást szorgalmazókat, köztük Salvinit.

Hirdetés

Nem ugyanaz a szókincsünk, de ha kell, én is tudok határozott lenni. A bevándorlás problémáját egész egyszerűen nem lehet nemzeti szinten orvosolni, együttműködésre van szükség – idézte az Euractiv a francia kormányfőt.

loading...

A brüsszeli portál arra is emlékeztetett, hogy a francia–olasz csörte már a múlt héten kiújult, amikor Emmanuel Macron francia elnök egyik tanácsadója azzal vádolta az olasz tárcavezetőt: valójában nem érdekelt a migrációs válság megoldásában, hiszen politikailag az tartja életben.

Matteo Salvini Lyonban újfent nekiment a szerinte gyenge bevándorláspolitikát folytató párizsi vezetésnek, és emlékeztetett a Marine Le Pennel való találkozójára:

Nyilvánvalóan mindenkivel együtt kell dolgoznom, de Le Pen nézetei sokkal közelebb állnak hozzám. – mondta.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons