Hirdetés

Száznál is több autót és sok épültete gyújtottak fel a szegény menekültek Nantes-ban

Hirdetés

Péntekre 50, szombatra 38, vasárnapra virradóra 16 autót egy bevásárlóközpontot és több középületet gyújtottak fel a migránsok Nantes külvárosaiban.

Nyugodtabbá vált a hétvégén a helyzet a nyugat-franciaországi Nantes-ban, ahol eljárás indult az ellen a rendőr ellen, aki négy nappal ezelőtt halálosan megsebesített egy igazoltatásnak ellenálló, körözött férfit.

Hirdetés

Vasárnapra virradó éjjel 18 gépkocsit gyújtottak fel az elővárosi negyedekben, de középületek ellen már nem követtek el támadásokat és összecsapások sem voltak a rendbontók és a rendőrök között. Senkit nem állítottak elő.

loading...

Már szombatra virradó éjjel is viszonylagosan nyugodtabb volt az előző három éjszakához képest, 35 kiégett gépjárművet számoltak össze a városban, és egy épületre terjedt át a tűz.

Az előző három éjjel viszont éjszakánként mintegy ötven gépjármű mellett középületeket, iskolát, könyvtárat, önkormányzati épületet, valamint üzlethelyiségeket is felgyújtottak helyi fiatalok és benzines palackokkal dobálták meg a rendőröket.

Miután péntek este eljárás indult a halálos lövést leadó rendőr ellen, szombaton a lelőtt férfi családja ügyvédje útján jelezte, hogy felperesként részt kíván venni az eljárásban, de egyelőre azt kérik mindenkitől, hogy „hagyják őket nyugodtan gyászolni”.

A 22 éves Aboubakar Fofanát kedd este Nantes Breuil nevű negyedében a gépkocsijában lőtte le egy rendőr, amikor a bűnszövetkezetben elkövetett lopás gyanúja miatt körözés alatt álló férfi nem akarta magát igazolni.

A rendőrök felszólították, hogy kövesse őket a rendőrőrsre, ekkor megpróbált a gépkocsijával elhajtani, és beletolatott egy házba. A rendőr ekkor behajolva a gépkocsi ablakán rálőtt és halálosan megsebesítette a nyaki ütőerén.

A rendőr először azt vallotta, hogy jogos önvédelemből használta a fegyverét, mert az autós mások életét veszélyeztette, de ez a szemtanúk elmondása és a helyszínen készített felvételek alapján nem bizonyult igaznak. A rendőr ez után megváltozatta a vallomását, és azt állította, hogy véletlenül lőtt.

A rendőrt hivatali személy által elkövetett, halált okozó szándékos erőszakkal gyanúsította meg az ügyészség, ami húsz év szabadságvesztéssel sújtható. A rendőr szabadlábon védekezhet, de felügyelet alá került.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!