Szinte hihetetlen előrejelzés a Magyarországról. Ennek nagyon fognak örülni Orbánék

Hirdetés

Már vannak olyan szakértők, akik 5 százalékos bővülést várnak éves szinten!

A hónap közepén derül ki, hogy mennyivel nőtt a magyar gazdaság az első negyedévben. Már vannak olyan szakértők, akik 5 százalékos bővülést várnak éves szinten, ami több mint tízéves rekord lehet. Továbbra is segíti a növekedést, hogy egyre több ember dolgozik egyre magasabb fizetésért, így többet is tudnak költeni – hangzott el az M1 Híradójában.

Hirdetés

Egy felmérés szerint a fizikai munkát végzők közül nemcsak a betanított munkások órabére növekedett országosan, hanem a szakmunkásoké is. Az egyik kisvárdai baromfi-feldolgozó cég új üzemet is épít, amellyel 500 új munkahelyet teremt. Magyarországon 2010 óta folyamatosan növekszik a foglalkoztatás, amely az előrejelzések szerint még tovább bővülhet a jövőben.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján idén az első negyedévben már csaknem négy és fél millió embernek volt állása, ez nagyjából hetvenezerrel több, mint egy éve. A foglalkoztatás növekedésével párhuzamosan tovább mérséklődött – mintegy harmincezerrel – a munkanélküliek száma is. Így már kevesebb, mint kétszázezer állástalant tartanak nyilván.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta, a munkahelyteremtő támogatások, a beruházásösztönző programok és a hatéves bérmegállapodás egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt nyolc évben több mint hétszázötvenezer fővel nőtt a munkából élők száma. Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és -képzésért felelős államtitkár hozzátette, minél több ember dolgozik, annál jobban növekszik a gazdaság, és minél jobban növekszik a gazdaság, annál több embert igényelnek a piacon működő cégek.

loading...

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!