Hirdetés

Új ellenséget talált magának az USA, de ebből még komoly baj is lehet

Hirdetés

Ez már tényleg őrület: nincs nap valamilyen amerikai neokon hadiőrjöngés, szankciós fenyegetés, agresszió nélkül…

A Pentagon tervei szerint nehézfegyverzettel ellátott haditengerészeket küldenek Kelet-Ázsiába, hogy ott szembe nézzenek „a kínai fenyegetéssel”. A Közel-Keletet amúgy is már „Vietnam 2.0”-nak tekintik.

Hirdetés

A  Wall Street Journal  számolt be róla, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma azt tervezi, hogy erősen felfegyverzett, sokoldalú tengerészgyalogos expedíciós egységeket telepít Kelet-Ázsiába, hogy útját állja a „kínai fenyegetésnek”, és a népköztársaság növekvő befolyását a régióban.

loading...

Úgy tűnik, hogy a Pentagon 16 évnyi közel-keleti háborúskodás után részben felismerte, hogy a térségben bekövetkezett szerencsétlenség “Vietnam 2.0” lett. Ráadásul, mivel Oroszország, Irán és különösen Kína egyre nagyobb  befolyást gyakorol a távol-keletre, kézenfekvő, hogy Washingtonot ide csoportosítja át erőit, hogy megtarthassa a régióban katonai erőfölényét – írja a lap.

 

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!