Hirdetés

Újabb brutális csapás Merkelre! Már nem sokáig bírja!

Hirdetés

Az amerikai nagykövet tovább fokozta a nyomást a német kancellárra a NATO-csúcs küszöbén.

Az Egyesült Államok berlini nagykövete tovább fokozta a nyomást szerdára virradóra Angela Merkel német kancellárra a NATO-csúcs küszöbén azért, hogy Németország az eddigiekhez képest jelentősebb mértékben növelje védelmi kiadásait.

Hirdetés

Németország ígérete 2014-ben Walesben két százalék volt 2024-ig. Szívesen látnánk, ha ez az ígéret teljesülne – jelentette ki Richard Grenell a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva Berlinben.

loading...

A transzatlanti partnerség akkor mélyül el, ha korszerű hadseregek készek és képesek szembesülni a lehetséges fenyegetésekkel – tette hozzá az amerikai diplomata.

Grenell emellett visszautasított feltételezéseket, miszerint az Egyesült Államok, a németek csekély fizetési hajlandóságát látva a védelmi kiadások terén, csökkentheti az amerikai csapatok németországi létszámát.

A Fehér Ház sosem követelte az amerikai katonai jelenlét felülvizsgálatát Németországban – szögezte le a nagykövet.

Június végén a The Washington Post napilap arról értekezett nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva, hogy a Pentagon tanulmányozza az amerikai katonák németországi állomásoztatásának költségeit, és a csapatok esetleges visszavonásának, vagy jelentős csökkentésének lehetőségeit.

Donald Trump amerikai elnök több ízben élesen bírálta a többi NATO-tagot, és kiemelten Németországot is, amiért szerinte nem járulnak hozzá kellő mértékben a saját védelmük költségeihez. A NATO tagállamai 2014-es walesi csúcsértekezletükön megállapodtak abban, hogy katonai kiadásaik 2024-re elérik majd hazai össztermékük (GDP) 2 százalékát. Németországnak azóta 1,18 százalékról csak 1,24 százalékra sikerült emelnie ez irányú kiadásait.

Szerdán kétnapos találkozót kezdenek Brüsszelben a NATO-tagországok állam-, illetve kormányfői. A csúcs alkalmával feltehetően Trump bilaterális egyeztetéseket is folytat a német kancellárral.

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!