Hirdetés

Üzentek az Ausztriában dolgozó magyarok Kurznak

Hirdetés

Aggódnak a nyugat-dunántúliak, miután az osztrák kormány úgy döntött, megnyirbálná az Ausztriában dolgozó szülők Magyarországon élő gyerekei után járó családi pótlékot. Pánik helyett azonban egyelőre kivárnak, abban pedig egészen biztosak, hogy nem dolgoznának újra a határ magyar oldalán.

„Ha Ausztriában fizetek járulékot, miért ne kaphatnám meg az osztrák családi pótlékot?”

Hirdetés

Egy Sopronban élő olvasónk szerint a legtöbben így gondolkoznak arról a tervről, hogy az Ausztriában dolgozó szülők Magyarországon élő gyerekeinek családi pótlékán spórolna az új osztrák kormány. Mint elmondta, a legtöbben attól tartanak, hogy amikor az osztrákok majd kiszámolják, mennyivel kevesebb családi pótlék járjon egy Magyarországon élő gyerek után, a magyar és az osztrák árszínvonal közötti különbséggel fognak majd számolni, arról pedig nem vesznek majd tudomást, hogy a nyugati határvidék árai jóval magasabbak a magyar átlagnál.

loading...

Más azt is hozzátette: a pénzmegvonás sem esik jól, de sokkal zavaróbb, hogy nem érzik úgy, hogy Ausztria megbecsülné őket. Hiába dolgozik például a magyar ember Ausztriában akár évtizedekig, ha elveszti az állását, és nincs bejelentett osztrák lakcíme, akkor a hatóságok a magyar munkaügyi hivatalhoz küldik, pedig egy osztrák fizetés és a magyar munkanélküli-segély között ég és föld a különbség. „Ezek az emberek nem élősködnek Ausztrián, hiába él a gyerekük Magyarországon, lehetne az állam méltányosabb.”

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!

Show Buttons
Hide Buttons