Hirdetés

Váratlan adatok a tőzsdéről! Rendkívüli mértékben erősödik a forint az euróhoz képest

Hirdetés

Akár 300 forint alatt is lehet az euró év végére!

A befektetők Olaszország miatt aggódtak, miután kiszivárgott, hogy a koalícióra készülő olasz pártok adósságelengedést kérnének az Európai Központi Banktól. Ez tulajdonképpen részleges államcsődöt jelent.

Hirdetés

A hírre nagyot gyengült az euró a dollárhoz képest, de a forinthoz képest is a tegnapi 317,5 forint után ma 316 forintot adtak egy euróért.

loading...

A forint évek óta a 310-315-ös szinten mozgott, ám néhány hete megindult lefelé.

A forint tavaszi megingását elemzők az év elején megjósolták. Igaz, a mostani prognózisok meglehetősen szórtak: akad olyan szakértő, aki 320-as, uram bocsá’ 330-as eurót jósol, míg mások szerint év végére, vagy a 2019-es esztendő legelejére elérhetjük a 300-as eurós szintet.

Mit tehet a kormány és a jegybank? A kormány, pontosabban a pénzügyminiszter álláspontja az, hogy a forint árfolyamát a piac alakítja ki, így nem feltétlenül szerencsés belengetni, bemondani egy “ideális” szintet. Ezzel szemben a jegybank, nagy szükség esetén, beavatkozhat a piacon.

Ugyanakkor az említett – sajnos pénztárcánkat a Lajtán túli bevásárlások kapcsán, vagy nyaralás esetén erősen érintő – jelenlegi árfolyamszint nem igényel még hatósági intervenciót.

Mindent összevetve: inkább a jövőben egy “kisimuló”, erősebb árfolyammal számolhatunk.
Csak semmi pánik!

A Facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket, ők döntik el mit olvashatsz el, és mit nem!

A Facebook nem mutatja meg a híreket! Ők döntik el, hogy mit olvashatsz el. Ha te sem akarod, hogy ők döntsék el, milyen híreket láthass kattints ide, és iratkozz fel híreinkre.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket a Facebookon!