Hirdetés

55 halott, csaknem 3000 sebesült az összecsapásokban

Hirdetés

Legalább 55 ember meghalt, és több mint 2700-an megsebesültek az összecsapásokban, amik azután kezdődtek, hogy az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan megnyitotta izraeli nagykövetségét Jeruzsálemben, ezzel is jelezve, hogy számára az Izrael fővárosa.

A palesztin területeken tüntetéseket tartottak a nagykövetség átköltöztetése miatt. A Gázai övezet határán a palesztin tüntetők izraeli katonákkal csaptak össze.

Az izraeli hadsereg a palesztinokat azzal vádolta, hogy példa nélkül álló mértékben folyamodtak erőszakhoz a tiltakozási akciójuk során.

Hirdetés

Ronen Manelis dandártábornok szerint három terrorista lőfegyverekkel próbált izraeli katonákat megtámadni. A hadsereg szóvivője azt is mondta, hogy gyúlékony anyaggal teli palackokat, robbanószerkezeteket és gyújtóbombákkal szerelt papírsárkányokkal is támadták a katonákat, sőt, egyeseket el is próbáltak hurcolni a szélsőségesek. A három terroristát a katonák lelőtték – írja a Russia Today.

loading...

Manelis azt is a Hamász szemére vetette, hogy békés tüntetések álcája alatt merényleteket készült elkövetni izraeli települések ellen a határsávban.

A szóvivő szerint sok nő is ott volt a tüntetésen, ami azzal magyarázható, hogy a Hamász családonként 100 dollárt fizetett, míg a részvételtől vonakodókat kényszerítették.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close