Hirdetés

Kitört a botrány Németországban. Durva dolog derült ki a Berlini merénylet kapcsán

Hirdetés

A döntés igencsak felborzolta a kedélyeket a német fővárosban.

Mint ismert, 2016 december 19-én tragikus támadás rázta meg Berlint és ezzel együtt Németországot. A tunéziai migráns, Anis Amri egy teherautóval belehajtott a berlini karácsonyi vásárra kilátogató tömegbe. A terrortámadás tizenkét halálos áldozatot követelt, 55-en pedig megsérültek.

Hirdetés

A német hatóságok nyomozást indítottak, hogy fény derüljön arra, mégis hol történt mulasztás, ami miatt megtörténhetett a tragédia. A vizsgálat kiterjedt egy bizonyos Jutta Porzucek nevű hölgyre is, aki a fővárosi rendőrségen belül mintegy 500 emberért felel. A vizsgálóbizottság előtt mondott vallomásában az áll, hogy “nem gondolta volna, hogy Anis Amri veszélyes elem lenne”.

loading...

Mindez (sajnos) még megszokott lenne a német rendőrségtől, az azonban már sokkal kevésbé, hogy Porzuceket több német sajtóorgánum szerint is előléptetik.

Új pozíciójában a német főváros északi részén található két területet, Reinickendorfot és Pankowot fogja igazgatni. Ezen két területen összesen 638 000 ember él, Porzucek pedig 1700 rendőr munkájáért fog felelni.

Ismerve az előzményeket, a rendőrnő kinevezése finoman szólva is abszurd, de úgy tűnik, az illetékes német hatóságok nem tanultak a múlt hibáiból.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close