Hirdetés

180 fokos fordulat! Katasztrófába kormányozzák Olaszországot Salvini nélkül

Hirdetés

Az új olasz kormány valószínűleg megnyitja a kikötőket a migránsok előtt, vagy sokat lazít majd a mostani szabályozáson – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
A szakértő szerint ha ez valóban megtörténik, akkor ez meghívó lesz azok számára, akik Európába akarnak jönni. A várható döntést azok a civil szervezetek is ki fogják használni, amelyek az illegális bevándorlás támogatásában részt vesznek – fűzte hozzá. Mindez azt jelenti – folytatta Kis-Benedek József -, hogy Olaszország felé több migráns indul majd el, ami belpolitikai feszültségeket okozhat az országban.

A la Repubblica című balközép napilap csütörtökön azt írta, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) kormánya mostantól ahhoz a migrációs politikához tartja magát, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán Brüsszelben úgy foglalt össze, hogy ha százan érkeznek Olaszországba, akkor tízen maradnak, kilencvenet pedig szétosztunk a tagállamok között.

Hirdetés

A Corriere della Sera című napilap úgy látta, hogy a Conte-kormány az Olaszországba érkező migránsok azonnali európai szétosztását találta megoldásként, mivel így a baloldalnak engedve megnyitja a kikötőket, mégsem hagyja a migránsokat Olaszországban. Az újság értesülései szerint az olasz kormánynak ezzel az eljárással az augusztus 5-én – akkor még Matteo Salvini belügyminiszterrel – elfogadott migrációs-biztonsági törvénycsomagot sem kell egyelőre módosítania.

Hirdetés
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close