Hirdetés

A Notre Dame tűzvész a nyugati kereszténység bukásának szimbóluma

Hirdetés

Lehet, hogy mecsetnek építik újjá?

Kigyulladt a párizsi Notre-Dame székesegyház. Az első fotók és videók tanúsága szerint az épület teljes tetőszerkezete ég, hatalmas a füst. Elsődleges információk szerint az épület felújítása közben gyulladhatott ki valami.

Hirdetés

A rendőrség kiürítette a környéket, de sokan a helyszínen követik az eseményeket, autók hátán állva. Többeket megríkatott a látvány. A város minden pontjából érkeznek a tűzoltók. Szemtanúk szerint folyamatosan hullanak az épület darabjai. Nem sokkal este nyolc óra előtt beomlott az épület csúcsa.

loading...

A helyzet sajnos egyre rosszabb, a katedrális szóvivője elmondta, hogy arra számítanak, az egész tetőszerkezet le fog égni.

“Lángokban a párizsi Notre Dame. Egy egész nemzet felkavarva. Gondoljunk minden katolikus emberre, és minden franciára. Mint minden honfitársunk, el vagyok keseredve, ahogy lángok marnak minket” – írta Twitter-oldalán Emmanuel Macron francia elnök, aki lemondta estére tervezett beszédét és a helyszínre tart.

A füstöt Párizs déli része és az Eiffel-torony irányába fújja a szél.

Emmanuel Grégoire alpolgármester szerint “kolosszális kár” érte a katedrálist, miután beszakadt a csúcsa. Már egy különleges alakulat dolgozik azon, hogy minden lehetséges műalkotást a lehető legteljesebb formában meg tudjanak menteni.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close