Hirdetés

Brutális üzenetet küldött Sorosnak Donald Trump

Hirdetés

Az amerikai elnök Soros Györgynek is üzent évértékelőjében. Kifejtette, hogy amíg a milliárdosok fallal veszik körbe magukat, addig az országba simán beengednék az illegális bevándorlókat, de az illegális migráció árát nem ők hanem a végén a dolgozó amerikai polgárok fizetik meg.

Az eredetileg tervezett január 29-i dátum helyett magyar idő szerint február 6-án, hajnali 3-kor tartotta meg Donald Trump a State of the Union-nek nevezett szokásos évértékelő beszédét, annak ellenére, hogy Nancy Pelosi házelnök korábban azt javasolta, hogy halasszák el az évértékelőt mindaddig, amíg nem oldják fel a részleges kormányzati leállást. Ezt az elnök az amerikai-mexikói határon építendő fal költségeinek megszavazásához köti. Beszédében Donald Trump együttműködésre szólította fel a politikai élet szereplőit, kiállt a határfal mellett, a bevándorlási problémák megoldását sürgette, illetve az amerikai érdek elsődlegességére helyezte a hangsúlyt.
Ha béke lesz és törvényhozás, akkor nem lehet háborúskodás és nyomozás – mondta szokásos évértékelő beszédében Donald Trump. Az amerikai elnök a szokásos módon, a politikai szerepelők közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és kifejtette, nincs olyan, hogy demokrata érdek, vagy republikánus érdek, csakis amerikai érdekről lehet szó.

Hirdetés

Az amerikai elnök beszédében az egyik legfontosabb rész a migrációról és a déli határon megépítendő falról szólt. Az elnök kifejtette, az amerikai-mexikói határfal mellett maximálisan kitart, de emellett szorgalmazta a politikai felek közötti megállapodást az ügyben. A déli határon kialakult helyzetet az elnök “országos válságnak” nevezte, és felhívta a figyelmet arra, hogy már csak 10 napig vannak biztosítva források a kormányzat teljes működéséhez, ezért arra szólította fel a jelenlévőket, hogy állapodjanak meg a finanszírozást illetően.

loading...

Ismeretes, az amerikai kormányzat december 22-én részlegesen leállt: vagyis egyes kormányzati hivatalok és ügynökségek nem dolgoztak, alkalmazottaikat szabadságra küldték, vagy rosszabb esetben fizetés nélkül kellett dolgozniuk. A leállás oka az volt, hogy a felek nem tudtak megállapodni a költésgvetést illetően, mivel Donald Trump 5 miliárd dollárt kért a déli határfal megépítésére. Ez volt eddig az amerikai történelem leghosszabb, 35 napig tartó részleges kormányzati leállása.

Itt az ideje, hogy a kongresszus megmutassa a világnak, hogy elkötelezett az illegális migráció megállítása iránt – fogalmazott. Az elnök morális kötelezettségnek nevezte az amerikai bevándorlási politika rendezését. Kifejtette, nem ellenzi azt, hogy az USA befogadjon bevándorlókat, azt viszont fontosnak tartja, hogy aki jön, az tartsa be a szabályokat és a törvényeket. Donald Trump kifejtette, az illegális migráció árát a végén a dolgozó amerikai polgárok fizetik meg részben, mivel elveszíthetik munkájukat, illetve a bevándorlók megjelenésével a közbiztonság romlása is tapasztalható.

Az illegális bevándorlókkal emberkereskedők és fiatal nőket futtató bűnözők érkeznek az Egyesült Államokba – hangsúlyozta. Trump azt is kifejtette, a délről érkező bevándorló-karavánok nem spontán, hanem egy megszervezett akció keretein belül jönnek az Egyesült Államok határa felé.

Ezzel együtt az amerikai elnök Soros Györgynek is üzent. Kifejtette, hogy amíg a milliárdosok fallal veszik körbe magukat, addig az országba simán beengednék az illegális bevándorlókat.

Mi, itt az Egyesült Államokban feszülten figyeljük azokat az új hangokat, melyek a szocializmus bevezetését szorgalmazzák – mondta Donald Trump. Hozzátette, az erőfeszítések ellenére Amerika soha nem lesz szocialista ország. Trump a szokásos módon hozott meglepetést is, kifejtette, hogy nagyon örül annak, hogy az újonnan létesült munkahelyek 85 százalékát nők töltik be, és pozitívan szólt arról, hogy az amerikai történelemben még soha ennyi női törvényhozó nem volt a kongresszusban. Ezt még a demokraták is megtapsolták.

Ez ugye nem volt benne a forgatókönyvben? – szól oda az ellenzéknek.

Néhány külpolitikai kérdés is felmerült, ilyen volt a Kínával folytatott kereskedelmi háború. Trump kínai kereskedelmet Amerika meglopásának nevezte, és hangsúlyozta, hogy a kínai megállapodásnak magában kell foglalnia a tisztességtelen kereskedelem megszüntetését. Hozzátette, nem hibáztatja Kínát a kereskedelmi háború miatt, úgy véli, leginkább az Egyesült Álamok politikai vezetőinek a hibája, hogy rossz alkuk születtek. Ezen kívül az amerikai elnök bejelentette, újra találkozni fog Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel február 27-28-án Vietnamban.

Ha nem engem választottak volna meg az Egyesült Államok elnökének, akkor ma nagy háborúban állnánk Észak-Koreával – hangoztatta.

Az elnök Szíriára és Afganisztánra utalva kifejtette, a nagy nemzetek nem folytathatnak örökké tartó háborúkat, ezért arra törekszik, hogy minél előbb kivonja az amerikai csapatokat ebből a két országból. Mint mondta, ez nem azt jelenti, hogy lemondanak arról, hogy megsemmisítsék az Iszlám Államot.

Eljött már az ideje, hogy Szíriában lévő remek harcosainkat itthon köszönthessük – fogalmazott a külföldön harcoló veteránokkal kapcsaoltban. Az amerikai évértékelő beszéd az egyik legfontosabb demokratikus hagyomány az Egyesült Államokban, amit az alkotmány is rögzít. Ennek ellenére az általuk State Of The Union-nek nevezett esemény egyáltalán nincs hatással az elnök megítélésére, vagy a törvényhozás munkájára, hanem leginkább a szavazóknak szólnak.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close