Hirdetés

Egyre nagyobb a pánik Brüsszelben. Orbánék tarolhatnak az EP választáson!

Hirdetés

A Soros-hálózathoz tartozó brüsszeli Politico – a HVG minden bizonnyal teljesen független forrásaira hivatkozva – a közismerten “magyar- és Fidesz-barát” Bayer Lili által megírt cikkében azon szörnyülködik, hogy hiábavaló volt Judith Sargentini, Guy Verhofstadt és Daniel Cohn-Bendit minden eddigi erőfeszítése, mert a magyarok többsége várhatóan a Fideszre fogja adni a szavazatát a 2019-es európai parlamenti választáson.

A brüsszeli sorosista lap idéz egy névtelenül nyilatkozó fideszes politikust, aki állítólag elmondta, hogy a közelgő EP-választás “rendkívül fontos” a kormánypárt számára, Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis “királycsináló akar lenni az Európai Néppártban (EPP)”, így terjesztve ki a politikai uralmát Magyarországon túlra is.

Hirdetés

A lapnak ez az érdekes, névtelen forrást idéző “szakmai fogása” magyarra lefordítva azt jelenti, hogy a brüsszeli sorosista körök és magyarországi támogatóik is egyaránt attól tartanak valójában, hogy Orbán Viktornak és a Fidesznek mostanra már nemzetközi léptékben is meghatározóvá vált a véleménye az EU-val összefüggő összes kérdésben.

loading...

A Politico ismételten szomorúan konstatálja, hogy a Fideszt belátható időn belül nem fogják kizárni az EPP-ből, s addig nem is fog magától kilépni a párt, amíg a konzervatív szövetség meghatározó erő marad Brüsszelben.

A Politico előrejelzései szerint a Magyarország számára fenntartott 21 európai parlamenti képviselői helyből a Fidesz minimum 13-14-et szerezhet meg, de akár 16 mandátumot is elérhet, míg a Jobbik és az MSZP legjobb esetben is csak három-három, a Demokratikus Koalíció pedig egy mandátumot szerezhet.

Kovács Zoltán: a Politico cikkírói nem újságírók, hanem politikai partizánok

A magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, Kovács Zoltán az abouthungary.hu portálon reagálva elutasította a Politico immár sokadszorra elfogult és részrehajló, Magyarországgal kapcsolatban szándékosan hamis tájékoztatását.

Kovács Zoltán szerint a Politico szerzői nem valódi újságírók, hanem csupán olyan politikai partizánok, akik ismételten egy ténybeli hibákkal és szándékos torzításokkal teli cikket tettek közzé Magyarországról.

A magyar államtitkár szerint a brüsszeli lap szerkesztői a saját véleményüket források megnevezése nélkül, objektív véleményként próbálják meg eladni.

Hamisan állítja a brüsszeli lap, hogy Orbán Viktor kormánya ellen jelentős utcai demonstrációk zajlanak, miközben a közvélemény-kutatások valójában azt mutatják, hogy Orbán miniszterelnök továbbra is az ország legnépszerűbb politikai szereplője, és a kormányzó párt továbbra is sokkal nagyobb támogatást kap a szavazók körében, mint azok a politikai pártok, amelyek a Politico támogatását élvezik”– írja Kovács Zoltán

A Politico szándékosan hamisan azt állítja többek között, hogy az új munkaügyi szabályok Magyarországon mindenkit arra kényszerítenének, hogy hetente további nyolc órát dolgozzon.

De hazug módon az is szerepel a cikkben, hogy Orbán Viktor “titokban” repült a brazil elnök beiktatására. De a cikk teljesen hamisan azt is írja, hogy a magyar miniszterelnök januárban egy kifejezetten neki épített “várpalotába” költözött be.

Forrás

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close