Hirdetés

Elszabadult a pokol! Posztbolsevista puccskísérlet Szombathelyen

Hirdetés

Posztbolsevista puccskísérletről beszélt Szombathely fideszes polgármestere, Puskás Tivadar azon a szerdai közgyűlésen, amelyen a többségbe kerülő ellenzéki pártok úgy döntöttek, visszahívják a fideszes delegáltakat az önkormányzati cégektől – írta az Index. Az ellenzék a saját képviselőit ültette a cégek igazgatóságaiba és felügyelőbizottságaiba.

Az új többség ezt azzal indokolta, hogy a közgyűlésben jelen lévő pártoknak, politikai szervezeteknek rálátásuk, ellenőrzési lehetőségük kell legyen a közpénzt is felhasználó, önkormányzati tulajdonú cégek felett. A Fidesz ugyanis 2014 óta nem adott helyet a vállalatokban az ellenzéki delegáltnak, vagyis a baloldalnak semmi rálátása nem volt arra, mi történik az önkormányzati cégeknél.

Hirdetés

Más változás is történt. Mivel a közgyűléseken a fideszes képviselők rendre „bevándorláspártinak” nevezik az ellenzéket, az MSZP-s Nemény András, a közös ellenzéki polgármesterjelölt azt javasolta, hogy hozzanak létre egy bizottságot a Szombathelyt érintő migráció vizsgálatára. Egyebek közt megvizsgálnák, hogy eddig mit tett a város a migráció megakadályozására, és a letelepedési kötvényesek és az ukrán vendégmunkások jelenlétét is megtárgyalnák.

loading...

A Fideszt azonban kiverte a víz az ötlettől. Lendvai Ferenc fideszes képviselő szerint amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, és Szombathelyen Puskás Tivadar a polgármester, addig nem kell tartani illegális migránsoktól. Így a fideszesek végül tartózkodtak, az új többség viszont megszavazta ezt a bizottságot.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close