Hirdetés

A Fidesz végre kiosztotta Gyurcsányékat

Hirdetés

A Fidesz visszatámad: a kormánypárt közleménye szerint az MTA-t a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere akarta beszántani.

Álságos, amit Gyurcsányék művelnek: az MTA-t egyedül ők akarták beszántani.

Hirdetés

A Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere 2006-ban azt mondta, hogy „az MTA-nak azon területeit, amelyek nem szolgálják közvetlenül a versenyképességet, a földdel kell egyenlővé tenni” – írja közleményében a kormánypárt.

A Fidesz támogatja a kormány terveit. Több hazai kutatás kell, méghozzá olyan kutatások, találmányok, szabadalmak, amelyek kézzelfoghatóan szolgálják a magyar gazdaságot és társadalmat. Ehhez a jelenlegi nem hatékony intézményrendszert és finanszírozást meg kell változtatni. A szervezeti átalakítások mellett azt is támogatni fogjuk, hogy a jövő évi költségvetésben 32 milliárddal több jusson kutatásra – tudatják a közleményben.

Forrásaink szerint Michel Barnier Macron mostani nyilatkozata ellenére is esélyes Juncker utódjának, Trócsányi László számára “kifejezetten üdvös lenne”, ha megválasztanák a Bizottság elnökének, mert nem csak a személyes nexusuk jó, hanem mind a ketten “szakmai vonalon” vannak. Trócsányi László szakmai vonatkozásban mondhatni a “legszakmaibb”, legfelkészültebb uniós biztos-jelölt – állította forrásunk, szerinte az nem lehet érv ellene, hogy “Orbán minisztere volt”.
Barnier-vel szemben a szociáldemokraták csúcsjelöltje, Timmermans “brutálisan” politikus. De ha Macron forgatókönyve győzedelmeskedik – a V4-ekkel összhangban – akkor a csúcsjelöltekből, sem Weberből, sem Timmermansból nem lesz Európai Bizottsági elnök.

Hirdetés
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close