Hirdetés

Ettől durvább migránsellenes lépést még egyetlen ország sem vezetett be, mint most az olaszok. Ehhez mit szól Brüsszel?

Hirdetés

A bevándorlók által működtetett olaszországi éjjel-nappali boltok éjszakai nyitvatartásának beszüntetését kezdeményezte Matteo Salvini.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a közösségi oldalán közölt videóban jelentette be, hogy az etnikai üzletek esti zárásának időpontja 21 óra legyen, vagyis ne tarthassanak nyitva éjszaka.

Hirdetés

Semmi bajom a külföldiek üzemeltette boltokkal, de korlátozni kell a nyitvatartásukat. Bizonyos üzletek zavart keltő személyeket vonzanak, részegeket, drogkereskedőket és másokat – közölte Salvini.

loading...

A belügyminiszter hozzátette, biztos benne, hogy sok olasz otthona közelében van ilyen üzlet, melynek látogatói éjszakánként az utcán hangoskodnak, isznak és illemhelyként használják a kapualjakat.

Salvini a bevándorlók üzemeltette éjjel-nappal nyitva tartó boltokra gondolt, amelyeket az olaszországi városokban is elsősorban észak-afrikai és ázsiai kereskedők tartanak fenn.
A belügyminiszter a rendelkezést a nevével fémjelzett migrációs és biztonsági törvénycsomagba akarja belefoglalni, amelyet az olasz államfő már aláírt, de a római parlament még módosító indítványokkal egészítheti ki.

A kormánypárt Liga vezetője azt is szorgalmazta hogy a bevándorlók üzletei számára a külföldi, esetleges kínai, arab vagy más nyelvű utcai névtábla mellett, kötelező legyen az olasz nyelvű üzletnév feltüntetése is.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!