Hirdetés

Ezekben a percekben omlik össze a világgazdaság? Sosem látott zuhanás a tőzsdéken

Hirdetés

Pánik a tőzsdéken, soha nem volt még akkora zuhanás, mint ma!

Az elmúlt napokban egyre nagyobb esés bontakozott ki a világ tőzsdéin, ami ma már pánikszerű eladási hullámban csúcsosodott ki, a legfontosabb amerikai részvényindexek ma évek óta nem látott mértékben estek, a Dow Jones pontban még soha nem esett akkorát, mint ma napon belül. A zuhanás mögött egyrészt az elmúlt évek részvénypiaci raliját követő masszív profitrealizálás áll, amit a hozamemelkedési várakozások felerősödése hajt.

Hirdetés

Az amerikai tőzsdék meredeken esnek ma, bizonyos szakaszokban már-már pánikszerűek voltak az eladások, a Dow Jones index már több mint 1500 (!) pontos mínuszban is állt, vagyis 6,2 százalékot veszített az értékéből, pontértékben egyébként soha nem volt még ekkora zuhanás a Dowban, az S&P 500 index már 124 pontos mínuszban is volt, vagyis 4,5 százalékkal lejjebb is állt már, mint a pénteki záráskor.

loading...

A mozgás hevességét jól mutatja, hogy annak nagy része a piaczáráshoz közeledve, kevesebb, mint egy óra alatt zajlott le, azóta viszont masszív felpattanást látunk, a piaczárás előtt egy órával már “csak” 2,5-3 százalékos mínuszban álltak a vezető amerikai részvényindexek, aztán néhány perc alatt újra 4-4,5 százalékos mínuszba ütötték őket.

Már az amerikai kormány is aggódik

A Fehér Ház ma hivatalos közleményben reagált az amerikai részvénypiacok zuhanására, mint írják, mindig aggodalommal tölti el őket, ha a piacok veszítenek az értékükből. Az elnök és környezete már csak azért is aggódva figyelheti az eseményeket, mert Donald Trump az elmúlt hónapokban több alkalommal is büszkén hirdette, hogy a részvénypiacok szárnyalása az új kormány, és személyesen az elnök gazdaságpolitikai lépéseinek köszönhető, úgy tűnik, egy masszív korrekció nem fér bele Trump elképzelésébe.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close