Hirdetés

Ezt üzente Szijjártó Péter az olasz kikötők lezárása után Brüsszelnek:

Hirdetés

Az olasz kormány lépései még inkább rávilágítanak a brüsszeli bevándorláspolitika alkalmatlanságára.

Menczer Tamás külügyi államtitkár szerint Szijjártó Péter külügyminiszter az este telefonon beszélt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, és elmondta neki, hogy magyar kormány nagyra becsüli az új olasz kormány egyértelmű elkötelezettségét Európa és az európai emberek biztonságának helyreállítása mellett. Az olasz kormány legutóbbi döntéseivel egyértelműen bebizonyította, hogy Európa határait – köztük a tengeri határt – igenis meg lehet védeni, az embercsempészetnek pedig gátat lehet szabni.

Hirdetés

Mint ismert, a 629, tengerből kimentett menekülttel a fedélzetén közlekedő Aquarius engedélyt kért Olaszországtól, hogy kiköthessen, de Salvini megtiltotta azt. Salvini Máltába küldte volna a hajót, de Valletta is elutasította, hogy kikössön. Végül Spanyolország fogadta be a menekülteket. Az út több napig is eltarthat, az olaszok küldtek két hajót, amelyek átveszik majd a menekültek egy részét és elviszik őket a spanyolországi Valenciába. De felajánlotta segítségét Korzika szigete is, mivel úgy vélik, hogy a spanyol kikötők túl messze vannak, és a körülmények nem adottak ahhoz, hogy eljussanak odáig.

loading...

A hajón 629 menekült van, Olaszország és Málta sem engedte kikötni. A spanyolok végül igen.

Szijjártó Péter szerint az olasz kormány lépései még inkább rávilágítanak a brüsszeli bevándorláspolitika alkalmatlanságára, amely az elmúlt három és fél évben képtelen volt az európai határok megvédéséhez szükséges kapacitások kiépítésére és folyamatosan azokat támadta, akik őszintén beszéltek a migráció biztonsági kockázatairól.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!