Hirdetés

Hatalmas bajban a Hír TV!

Hirdetés

A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTv hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is – írta közleményében a vállalat.

Mikor a múlt héten bezárták a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót a tulajdonos Simicska Lajos bejelentette, hogy csökkentik a dolgozók számát a médiacsoport tévés részlegén is. Már akkor arról beszélt a csatorna vezetése, hogy 30-40 főt építenek le.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál bejelentett legfrissebb létszámadatok szerint 283 fő dolgozik a HírTV Zrt-nél, a csoportos létszámcsökkentés jogszabályi követelménye szerint a 10-300 fős cégeknél ez minimum 10 százalékos elbocsátási arányt jelent. A tévécsatornánál dolgozóktól úgy értesültünk, hogy 40 embert küldenek el.

loading...

Simicska Lajos milliárdos vagyonát tavaly 80 milliárd forintra becsülte a Napi.hu kiadásában megjelenő, A 100 leggazdagabb című kiadványában. Arról pedig már tavaly beszámoltunk, hogy ég a pénz a vállalkozó médiaérdekeltségeinél. Ezek csak veszteséget termeltek 2016-ban. A Magyar Nemzetet kiadó cégénél a nettó árbevétel közel a felére esett 2,2 milliárdról 1,03 milliárd forintra, míg a Lánchíd Rádiónál 282,1 millió forintról, 166 millióra esett, míg a HírTV-nél 4 milliárdról 2,7 milliárd forintra esett. Nyereséget egyik sem tudott realizálni, a Magyar Nemzet és a HírTV 762-770 millió forint mínuszban volt, a Lánchíd Rádió 102 millió forint veszteséget termelt.

A személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg – állítja a cég.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!