Hirdetés

Hiába minden! Nyugat-Európa a polgárháború felé sodródik

Hirdetés

Németországban ugyan megnyugodtak a kedélyek a politikában, de liberálisok továbbra sem nyugszanak. Olaszországban azonban egyre rosszabb a helyzet. Szembe fordult egymással a kormány és az államfő. Franciaország és Spanyolországban is egyre forróbb a hangulat!

A kitoloncolás lenne a megoldás az migrációs válságra, de nagyon nehezen működik, mert mihelyt nagyobb számú migránst küldenek vissza, a liberális erők azonnal támadni kezdik a folyamat elindítóit – véli a biztonságpolitikai szakértő.

Hirdetés

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint ma Európában – láthatóan – csak visszalépések vannak, eredmények helyett. Horst Seehofer „mesterterve” – amely a menedékkérők elbírálására Európán kívüli „hotspotok” létesítését javasolta – merev elutasításra talált.

loading...

Különösen, amikor a kontinensen belüli országokban kerestek helyet a befogadó táboroknak. Szóba került Albánia, Macedónia amelyek – kis lélekszámú országokként – eleve elzárkóztak attól, hogy milliós nagyságrendben fogadjanak be illegális bevándorlókat. Hasonlóképpen Líbia és Tunézia sem lelkesedett az ötletért, noha náluk, a németek által finanszírozottan működnek ideiglenes menekülttáborok.

Az európai határvédelemben sincsenek gyors, markáns változások – jelentette ki a szakértő. A német határon a rendészek most már igazoltathatnak „gyanús egyéneket”, akiket, amennyiben nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak, 48 óra után visszatoloncolhatnak az első regisztrációjuk helyére, de 2015 óta érdemben nem történt semmi. Olaszországban bekövetkezett ugyan egy fordulat, de Salvinit épp pénteken „hátba támadta” az olasz kormányfő: beengedte azokat a migránsokat, akik megfenyegették egy teherhajó legénységét. Káosz uralkodik – húzta alá Spöttle.

Az embercsempészek logisztikailag képzettek

A kitoloncolás lenne a megoldás, de nagyon nehezen működik, mert mihelyt nagyobb számú migránst küldenek vissza, a liberális erők azonnal támadni kezdik a folyamat elindítóit. Horst Seehofer maga is megtapasztalhatta, mekkora össztűz zúdult rá, amikor a minap Németország 69 afgán menedékkérőt kiutasított. Olaszország szigorúbb politikája miatt Marokkóból Spanyolországba tevődött át az illegális bevándorlás tengeri útvonala. Mindemellett a Balkánon 120 ezer ember vándorol nyugat felé – fejtette ki a szakértő.

A gumicsónakokat ismét felváltották a fából és fémből készült kisebb hajók, bárkák, amelyek révén célirányosan küldhetők Európába a tömegek. Ezeken kisebb föltűnéssel és biztonságosabban szállíthatók az Afrikából elindulók – szögezte le Spöttle.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!