Hirdetés

Hoppá! Nem akárkiről derült ki, hogy trükközik Brüsszelben a költségtérítéssel

Hirdetés

Malin Björk ezt a legutóbbi ülésszakban 357 alkalommal vette fel, vagyis összesen mintegy egymillió svéd koronát, több mint 30 millió forintnak megfelelő pénzt kapott az uniós adófizetőktől.
Csakhogy Malin Björk hivatalosan Brüsszelben él. Vagyis neki nem járt volna ez a pénz.

Az EP-képviselő most azzal védekezik, engedélyt kapott az EP-től arra, hogy ezt a pénzt utazásra költse. Például azért, hogy Svédországba menjen, találkozzon a svéd szavazókkal. Csakhogy erről nem tud számlákat bemutatni, és a svéd köztévé kiderítette azt is, hogy rengeteg olyan napon, amikor felvette a költségtérítést, nem járt Svédországban.

Hirdetés

Számlát csak száz darab kávésbögréről tudott hozni, valamint – ahogy fogalmazott – feminista és baloldali lobbik nyomására számos háromdimenziós műanyagból készült női nemi szerveket vett, amelyekről szintén eltette a nyugtát.

loading...

Malin Björk azzal próbált javítani helyzetén, hogy befizetett 50 ezer koronát, mintegy másfél millió forintot az EP kasszájába, amivel elemzők szerint be is ismerte, hogy szabályszegést követett el.

Malin Björk egyébként nagyon aktív az Európai Parlamentben. Tagja a hazánkat bevándorlásellenes álláspontja miatt több alkalommal pellengérre állító és elmarasztaló LIBE bizottságnak is.

Soros Györgyhöz hasonlóan azt szorgalmazza, hogy évente meghatározott minimum kvóta alapján kellene migránsokat hozni Európába,
és szerinte szégyen lezárni a határokat a bevándorlók előtt.

Az M1-nek korábban adott exkluzív interjúban kiállt amellett, el kell vonni az uniós alapokat azoktól az országoktól, amelyek megtagadják a kötelező betelepítési kvótát.

Malin Björk a felmérések szerint egy olyan pártból kerül majd be az Európai Parlamentbe, amely éppen csak átlépi a bejutási küszöböt. A svéd Baloldali Pártnak két helye lehet az EP-ben, és mindkét képviselőnek jár majd a napi 90 ezer forintnak megfelelő költségkeret EP-képviselői fizetésén felül.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close