Hirdetés

Hoppá! Nem akármilyen szimbolikus helyen találkozik Salvini és Orbán Viktor

Hirdetés

Május 2-án Budapestre érkezik Matteo Salvini, olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter. A látogatás célja, hogy a május 23–26. között sorra kerülő európai parlamenti választások előtt egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel a lehetséges együttműködésről az újonnan megalakuló Európai Parlamentben. – tudta meg a Magyar Nemzet.

Matteo Salvinit a Szerbiánál felhúzott magyar határkerítésnél fogadja majd Orbán Viktor, de Pintér Sándor belügyminiszterrel is megbeszéléseket folytat majd az olasz belügyminiszter.

Hirdetés

A Corriere della Sera című napilap úgy fogalmazott, hogy: “Matteo Salvini nem adta fel, hogy meg­győzze Orbán Viktort arról, csatlakozzon a Fidesz is az új EP-pártcsaládhoz. Matteo Salvini április 8-án Milánóban jelentette be, hogy új és folyamatosan bővülő európai politikai család született, a Népek és Nemzetek Európai Szövetsége, amelyhez többek között az Osztrák Szabadságpárt, a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés, a német AfD, a Finnek Pártja és a Dán Néppárt is csatlakozott.”

loading...

Matteo Salvini azt mondta, hogy: “Alternatívát képviselünk mindazokkal szemben, akik az utóbbi évtizedekben Európát vezették, az Európai Néppárt és az Európai Szocialisták Pártjának kormányzása szegénységet, vitákat, biztonsági űrt teremtett”

Újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, reméli, hogy a szövetséghez a Fidesz és a spanyol Vox is csatlakozik. – Beszélünk a magyarokkal, spanyolokkal, lengyelekkel, svédekkel, az biztos, hogy soha nem fogjuk az EU-t a szocialistákkal közösen kormányozni, a néppártiak pedig döntsenek, hogy továbbra is a szocialistákkal akarnak közösködni vagy változtatást akarnak, és velünk jönnek – jelentette ki Matteo Salvini. A Corriere della Sera szerint az olasz politikus biztosra veszi a Fidesszel való együttműködést, annak ellenére, hogy a magyar kormánypárt jelezte, jövőjét egyelőre az Európai Néppártban (EPP) képzeli el, annak ellenére is, hogy az nemrég felfüggesztette a Fidesz tagságát.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close