Hirdetés

Így jött be a bevándorlás: Soha nem látott méreteket ölt a késes támadások száma Németországban

Hirdetés

Soha nem látott méreteket ölt a késes támadások száma Németországban. A jelenségre már sokan felhívták a figyelmet, legutóbb az Illu der Frau című, Németországban megjelenő női magazin közölt egy cikket arról, hogyan kell ellátni a szúrt sebeket.

A helyzet tarthatatlanságát mutatja, hogy ezúttal már a törvényhozók is úgy gondolják, hogy valamit lépni kell. Két német tartományban,

Hirdetés

Brémában és Alsó-Szászországban egyenesen betiltanák a kések és egyéb szúró-vágó eszközök birtoklását.
Habár a tilalom egyelőre csak a forgalmasabb közterületekre (bevásárlóközpontokra, vasútállomásokra) vonatkozna, a törvényben nem szereplő közterületeken is szigorúbb szabályozást léptetnének életbe. A tervek szerint az eddigi 12 cm-es pengehosszúságú kések helyett a jövőben csak legfeljebb 6 cm-es bicskákat tarthatnának maguknál az emberek. Ami pedig a rugós darabokat illeti, a közterületeken – mérettől függetlenül – tilos lenne a birtoklásuk.

loading...

Noha Németországban egyre nagyobb problémát jelent a késelések növekvő száma, hivatalos, megbízható statisztikák mind mai napig nincsenek arról, hány ilyen bűncselekmény történik az országban.

Bár korábban az úgynevezett Belügyminiszteri Konferencia (IMK) már határozott arról, hogy a késes támadásokat külön kategóriaként kezeljék a bűnüldözési kimutatásokban, a hatóságok szerint erre még jó sokat kell várni, szerintük ebből a kezdeményezésből valószínűleg csak 2022-re lesz valami.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close