Hirdetés

Ilyen a svájci “nemzeti válogatott”: Hat tolmács kell egy edzésen és nem hajlandók énekelni a himnuszt, talán nem is tudják!

Hirdetés

Köztudott tény, hogy Svájcban több hivatalos nyelv van, így nem meglepő, ha a válogatottnál is több nyelvre van szükség. De az utóbbi években eldurvult a helyzet!

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a svájci válogatottban lassan nagyítóval kell keresni a nem bevándorló játékosokat.

Hirdetés

A jó eredmények ellenére ez zavarja a svájciakat, a Nemzeti Sport kérdésére Andreas Böni sportújságíró elmondta:

loading...

a legnagyobb problémát nem az jelenti, hogy nem itt születtek a játékosok. Ez talán senkit sem zavarna, hiszen Svájc már régóta egy multikulturális ország. Ami kiveri a biztosítékot a szurkolóknál, az az, hogy vannak futballisták, akik még a himnuszunkat sem hajlandóak elénekelni a találkozók előtt…”
És valóban, érdemes megnézni ezt a videót, aminek külön pikantériát ad, hogy Albánia az ellenfél. A svájci válogatottnak közel a fele albán származású…

Ezek után nem meglepő, hogy nincs is egységes nyelv a svájci öltözőben. Az NS cikke szerint az edzéseken és az öltözőben németül, angolul, olaszul, franciául és szerbül is beszélnek.

Nagy szerencse, hogy Svájc szövetségi kapitánya, a bosnyák-szerb származású Vladimir Petkovic hat nyelven beszél, így össze tudja tartania széthúzó svájci válogatottat.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close