Hirdetés

Ismét beszólt Magyarországnak a luxemburgi külügyminiszter, de már érzi a bajt!

Hirdetés

A luxemburgi külügyminiszter óva intette az uniós tagállamokat attól, hogy megkérdőjelezzék a nemzetközi egyezményeket és szabályokat.

Asselborn az ország parlamentje előtt ismertette a kormány külpolitikai elképzeléseit és azt hangsúlyozta, hogy mind inkább támadások kereszttüzébe kerülnek a sokoldalú megállapodások, illetve szabályrendszerek. Korábban az EU pl. egységesen vélekedett arról, hogy a két állam-megoldást pártolja Izraelben, ám ebből többen kitáncolnak – főleg a mostani amerikai vezetés hatására. Vagyis – tette hozzá – egyértelműen látszik, hogy egyes hatalmak a saját szakállukra akarnak eljárni, mint ahogy az is, hogy aláássák az emberi jogokat és a jogállamot.

Hirdetés

Az uniónak szembe kell szállnia az ilyen törekvésekkel. A miniszter bírálta azokat az államokat, amelyek – mint Magyarország – megakadályozták a bevándorlási gondok közös megoldását. Mint mondta, a tagok többsége, még mindig védelmet akar nyújtani a menekülteknek, az viszont nem megy, hogy bizonyos kormányok, amelyek a bőrszín vagy a vallás miatt nem kívánnak segíteni, rákényszerítsék akaratukat a többiekre – írja a Die Welt.

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!