Hirdetés

Jó hír a nyugdíjasoknak! Nagy bejelentést tett a kormány

Hirdetés

Korábban Kocsis Máté, a csütörtöki Kormányinfón pedig Gulyás Gergely is arról beszélt, nem maradnak Erzsébet-utalvány nélkül a nyugdíjasok.

Az idei első nyolc havi inflációs adat alapján nem járna kiegészítés a nyugdíjasoknak – írja az mfor.hu. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 2,6 százalék volt az infláció, márpedig a kormánynak a január és augusztus közötti időszak áremelkedését kell figyelembe vennie a nyugdíjkorrekció megállapítása során.

Hirdetés

A portál szerint, mivel év elején 3 százalékkal nőttek a járandóságok, nincs ok arra, hogy ezen a jogcímen emeljék a nyugdíjakat. Lesz viszont prémium, mivel a gazdasági növekedés üteme meghaladja a törvényben rögzített 3,5 százalékot.

loading...

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, nem maradnak Erzsébet-utalvány nélkül idén év végén a nyugdíjasok. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha kiegészítés nem is lesz, valamilyen módon figyelembe fogják venni az áremelkedést – írja a portál. Lehetséges megoldásként az Erzsébet-utalvány kiosztását említette. Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megemlítette, hogy ebben a formában elképzelhetőnek tartják a nyugdíjasok pénzének emelését.

Kormánydöntés még nincs erről, de a nyilatkozatok alapján számítani lehet rá, hogy karácsony előtt megérkeznek az utalványok.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!