Hirdetés

Kiderült, miért zuhant le az orosz gép

Hirdetés

Megkezdődött Moszkvában az orosz főváros közelében lezuhant utasszállító repülőgép fekete dobozainak vizsgálata. A kutatóegységek végignézték a gép lezuhanásának 30 hektárnyi helyszínét, ahol több mint 1400 emberi maradványt gyűjtöttek össze a repülő csaknem 500 darabjával együtt. A terep részletes átkutatása akár egy hétig is eltarthat majd.

Bár száz százalékig még nem biztos, de a szakértők egyre inkább azt gondolják, hogy a sebességmérő hibája okozta a vasárnapi katasztrófát, ami a jegesedés miatt történt. Az An-148-as utasszállító 71 emberrel a fedélzeténvasárnap szállt fel Moszkvából, és a több száz kilométerre lévő Orszkba tartott. A gépen utazók közül senki sem élte túl a balesetet.

Hirdetés

A cég vezérigazgatója, Alekszej Varhomejev Moszkvába utazott, hogy segítse a nyomozást. A Moszkva és az Orszk közötti légi járatok üzemeltetését az Izsavija légitársaság vette át.

loading...

A vizsgálatba egyébként bekapcsolódik a géptípust kifejlesztő ukrán Antonov vállalat képviselője is. A katasztrófát szenvedett gépet licenc alapján az oroszországi Voronyezsben szerelték össze 2010-ben – írja az RT.com.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!