Hirdetés

Kiderült, mikor lesz a magyarországi EP-választás

Hirdetés

Bár Áder János köztársasági elnök még nem írta ki az európai parlamenti választás időpontját, már lehet tudni mikor lesz a szavazás – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke.

Az iroda már elkezdte a felkészülést az európai parlamenti (EP) választásra. Elvégezték a szavazókörök felülvizsgálatát is. Bár Áder János köztársasági elnök még nem írta ki a szavazás időpontját, már lehet tudni, hogy mikor lesz.

Hirdetés

Május 26-án lesz a választás, mivel az uniós szabályozás meghatároz egy időintervallumot, Magyarországon pedig hagyományosan vasárnap tartjuk a voksolásokat – mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke.

loading...

Változtak a szavazás egyes szabályai is, ezekkel főleg az átjelentkezéssel kapcsolatos problémákat igyekezett kezelni a jogalkotó. A választást megelőző péntek helyett szerda délutánig lehet a kérelmet benyújtani, így a hivatalnak több ideje lesz feldolgozni a dokumentumokat.

Az EP-választáson is lesz lehetőség levélben szavazni azon magyar állampolgároknak, akik unión kívüli államban élnek – mondta Pálffy Ilona. A májusi EP-választásra mintegy 7,5 milliárd forintot biztosít a magyar költségvetés.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close