Hirdetés

Kovács Zoltán keményen visszavágott az Orbán Viktort kritizáló New York Times-nak

Hirdetés

Oly éber Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon izgat és aggaszt Orbán Viktor magyar miniszterelnök jobboldali, nativista, nacionalista politikája – írta ironikus hangvételben szerdán az abouthungary.hu oldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozó cikkére.

Az államtitkár szerint a Manhattan-i klikkhez a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója, aki – mint megjegyzi – véletlenül a Central European University (CEU) egy volt professzora, és gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról.

Hirdetés

A CEU a Trump-korszak legutóbbi áldozata címmel véleménycikket közölt a brit lap.
Csakhogy ez nem így történ – írja az államtitkár, mivel – mint fogalmaz – az intézmény teljes mértékben akkreditált Közép-európai Egyetemként még mindig szabadon működik Magyarországon.

loading...

A CEU viszont, saját bevallása szerint, még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban – teszi hozzá.

Kovács Zoltán szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt.

Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó, amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, például a MoveOn.org nevű lobbicsoportnak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak – fogalmaz.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt.

Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált -, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben. Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?– teszi fel a kérdést írásában az államtitkár.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close