Hirdetés

Merkel nem érti, hogy lehet az, hogy országában egyetlen zsidó intézmény sem működhet rendőri védelem nélkül.

Hirdetés
Merkelék szerint ez a szélsőjobboldal miatt van és egyáltalán nem azért mert muszilm bevándorlók millióit importálták az országba.
Naponta átlagosan négy antiszemita indíttatású bűncselekményt regisztráltak tavaly Németországban – jelentette a Der Tagesspiegel című berlini lap, kormányzati adatokra hivatkozva. Az antiszemitizmus erősödése ellen politikai eszközökkel kíván fellépni ­Angela Merkel új kormánya.

A kormányzó szociáldemokratáktól (SPD) balra álló Die Linke (Baloldal) egy szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének írásbeli kérdésére megküldött kimutatás szerint 2017-ben 1453, zsidó emberek vagy intézmények elleni támadást jegyeztek fel, köztük 32 erőszakos bűncselekményt.

A kormányzati adatok alapján 2016-ban 1468 esetet regisztráltak, köztük 34 erőszakos bűncselekményt, 2015-ben pedig 1366 esetet, köztük 36 erőszakos bűncselekményt. Az antiszemita bűncselekményekkel kapcsolatos kimutatást kérő Petra Pau Baloldal-képviselő mély aggodalmának adott hangot a tavalyi számok láttán. A Der Tages­spiegelnek adott interjúban megjegyezte: a nem jelentett esetek száma sokkal magasabb lehet.

Hirdetés

Angela Merkel német kancellár nemrég, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából szégyenletesnek nevezte, hogy országában egyetlen zsidó intézmény sem működhet rendőri védelem nélkül, legyen szó iskoláról, óvodáról vagy zsinagógáról. A kancellár korábbi ígérete nyomán a múlt hónapban a német parlament egy olyan törvénytervezetet tárgyalt, amely szigorítja az antiszemita megnyilvánulások elleni eljárást. Amennyiben elfogadják a javaslatokat, olyan biztosi posztot is létrehoznak majd, amely az antiszemitizmus problémájának kezelésével foglalkozik, az iszlám vallású bevándorlók antiszemita megnyilvánulásait pedig kitoloncolással büntetik

loading...

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából került ismét terítékre a német állam szigorúbb fellépése

Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke aláhúzta: Németországban az antiszemitizmus minden formája elfogadhatatlan, és ez azokra is vonatkozik, akiknek „nem a német múlt a saját múltjuk”.

– Aki Németországba akar lépni, belép a német múltból fakadó kötelezettségek közösségébe is – mondta. Megszólaltak a németországi zsidó szervezetek is a terjedő antiszemitizmus láttán.

Charlotte Knobloch, a müncheni és a felső-bajorországi zsidó közösség vezetője szerint az antiszemitizmus nőtt mind a jobb-, mind a baloldalon, az iszlám közösségekben, de magában a német társadalom szívében is.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!