Hirdetés

Migránsválság: Elesett egy város

Hirdetés

Bihács elesett és magára maradt a migránsválságban – ezt a bosnyák város polgármestere mondta az M1-nek. Szerinte a kormány egyszerűen nem vesz tudomást arról, ami ott folyik. A városban az elmúlt napokban egymás után tartották a válságtanácskozásokat.

Annyi illegális bevándorló gyűlt össze ugyanis és olyan sokszor sértik meg a törvényeket, hogy kezd tarthatatlanná válni a helyzet. A tartomány vezetése ezért ultimátumot adott a boszniai kormánynak, hogy tegyenek rendet – közölte az M1 Híradója.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt turisták tömegei látogattak el Bihácsra, hogy a történelmi belváros műemlékeit megcsodálják. Ma már azonban a boszniai település köztereit és utcáit a migránsok vették birtokba. A helyiek azt mondják, félnek. Az egyik idős asszony arról beszélt az M1 stábjának, hogy a délszláv háborút ő és a családja is menekültként élte át, de soha nem jutott volna eszükbe betörni, lopni, vagy másokkal erőszakoskodni.

loading...
 

 

A város polgármestere azt mondja, több ezer olyan bevándorló érkezett Bihácsra, akiknek az esetleges bűnözői múltját senki sem ismeri. Suhret Fazlic úgy fogalmazott, felháborítja, hogy a horvát rendőrök gyakran a Szerbiából érkező migránsokat is Bihács felé toloncolják ki – derült ki az M1 Híradóból.

A város vezetője úgy fogalmazott, a bosnyák védelmi minisztérium és az idegenrendészet egyszerűen tudomást sem vesz a Bihácsot és térségét érintő migrációs válságról, ami rendkívül súlyos helyzethez vezethet.

Mindeközben a bihácsiak türelme egyre fogy. A tartomány vezetése ezért úgy döntött, ha egy héten belül nem születik megoldás, megkezdik a migránsok elszállítását Szarajevóba. A kanton szállítmányozóival pénteken egyeztek meg erről.

A térség rendőrségi szóvivője szerint vannak néhányan, akik hasznot húznak a migránsokból. Ale Siljdedic azt mondta, egyesek közülük embercsempészettel foglalkoznak, mások kiadják a lakóépületeiket az illegális bevándorlóknak.

A szóvivő hozzátette, a migránsok által elkövetett bűntények száma folyamatosan nő, ezért a napokban létrejött válságtörzs a határ menti városban szolgálatot teljesítő rendőrök számának növelését kérte – hangzott el az M1 Híradójában.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close