Hirdetés

Nagy csatára készül Orbán Viktor jövő héten

Hirdetés

Nagy csata várható a jövő heti uniós csúcson, ahol a leendő pénzügyi előirányzat, valamint a migráció lesz a fő téma. Orbán Viktor bejelentette, hogy Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy a kelet-európai országok kárára több támogatást kapjon a migráció vagy a migrációt támogató civil szervezetek.

A német uniópártok támogatják, hogy Merkel változatlanul a jogállam megőrzéséhez kívánja kötni az uniós támogatásokat, ám ez azt vetíti előre, hogy nagy összecsapások lesznek a magyar és lengyel vezetéssel a következő uniós költségvetésről zajló tárgyalásokon – írja a Bloomberg.

Hirdetés

A CDU/CSU parlamenti csoportja a napokban hagyta jóvá ezt az álláspontot a jövő heti brüsszeli csúcsra, amelynek éppen a leendő pénzügyi előirányzat, valamint a migráció lesz a fő témája. A berlini pozíciót rögzítő dokumentum kiemeli, hogy az alapok folyósítását alapvetően a nemzeti szerkezeti reformoktól, valamint a jogállamiságtól kell függővé tenni. Egyben támogatást ajánl a Bizottságnak, hogy az ki tudja védeni egyes kelet-európai és más kormányok próbálkozását, mármint hogy az illiberális demokráciával váltsák fel a demokratikus normákat. A hírügynökség megjegyzi, hogy a fogalmat Orbán Viktor, a mozgalom zászlóvivője alkotta.

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close