Hirdetés

Nagy siket jelentett be Orbán Viktor

Hirdetés

Sikeres volt a kormány által meghirdetett gazdaságpolitika – erről beszélt péntek reggel a Kossuth rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök arra reagált, hogy a KSH napokban közzétett adatai szerint a bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát a harmadik negyedévben. Orbán szerint a magyar gazdaság alig nyolc év alatt egy erőteljes, növekedni tudó, ütésálló gazdasággá vált, annak ellenére, hogy a szocialista kormány 2010-ben egy kivéreztetett országot hagyott maga után.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor még van mit javítani: Orbán javulást vár a szakképzés, valamint a kis és közepes vállalkozások vállalatvezetési képességeinek területén is.

Hirdetés

A miniszterelnök beszélt a Kásler Miklós által bejelentett, 72 százalékos egészségügyi béremelésről is, amelyet 4 év alatt kapnak meg az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők, és egészségügyben dolgozó nem egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkezők. Orbán szerint mivel ezt vállalta a kormány, teljesíteni kell, de mindez nincs garantálva, mivel nem látni előre, hogyan teljesít majd a következő években a gazdaság.

loading...

Orbán Viktor a nemrég indított, családokról szóló nemzeti konzultációról szólva azt mondta: a nemzeti konzultáció intézménye bevált, az íveket egyre többen küldik vissza a kormánynak. A miniszterelnök kiemelte, nehéz minden ember véleményét kikérni, nem is lehet, de ha a kormány képes együttműködési pontokat létrehozni, az stabil gazdaságot és stabil politikát eredményez. A nemzeti konzultáció különösen „külföldi csatákban” fontos eszköz: a kormányfő szerint például a migrációról szóló konzultációval az ország világosan kifejezte a véleményét Brüsszelnek.

A miniszterelnök kitért a kormányzat Verhofstadt-ellenes plakátjára, amelyet nemrég Brüsszelbe küldött a kormány. Orbán szerint a belga rendőrség fellépése, amely kötelezte a kabinetet a plakát eltávolítására, annak a jele, hogy Nyugat-Európa vezetése nincs hozzászokva ahhoz, hogy valaki felvállalja a véleményét.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close