Hirdetés

Nagyon mellényúlt Újhelyi

Hirdetés

Bűncselekmény hiányában nyomozást sem indított sem az ügyészség, sem pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azért, amiért még tavaly szeptemberben egy szélsőséges portál akasztási akciót hajtott végre, hogy azzal félemlítse meg az MSZP európai parlamenti képviselőjét – írja a 168 óra.

Ujhelyi István arcképét ugyanis vadhajtások.hu nevű internetes oldal saját közlése és cikke szerint a munkatársai felragasztották egy bábura és fejjel lefelé fellógatták a Köztársaság (jelenleg II. János Pál pápa) téren.

Hirdetés

Az akasztásól képet is mellékeltek, ami valódinak tűnt, így a pontosan dokumentált eseménysort a szélsőséges „médium” munkatársai magukra is vállalták. Ezután a verbális támadást és megfélemlítést Ujhelyi István közzé is tette, de nem tett feljelentést. Egy magánszemély viszont bejelentést tett az ügyben, méghozzá azért, mert véleménye szerint a báb Köztársaság téren történt felakasztása az 1956-ban ugyanitt történt erőszakos cselekményekkel párhuzamba hozható, így közösségellenes és alkalmas a riadalom keltésére.

loading...

A magánszemély feljelentését szeptember 25-én a Központi Nyomozó Főügyészégen tette meg, ám a lapunk birtokában lévő határozat értelmében azt Csekő Tamás csoportvezető ügyész már október 2-án továbbította a Budapesti VIII. kerületi Ügyészségre azzal, hogy inkább garázdaság vétségének gyanúja áll fenn, amelyben a területileg illetékes vádhatósági szerv jogosult eljárni.

Magyarán a fővárosi, VIII. kerületi ügyészség. Decemberben a Fővárosi Főügyészség arról tájékoztatta a 168 Órát, hogy a feljelentéskiegészítés eredményéről saját hatáskörben a kerületi rendőrkapitányság dönt, így forduljunk kérdéseinkkel a BRFK-hoz. Ezt meg is tettük, így kaptuk a tájékoztatást, miszerint az esettel összefüggésben feljelentés kiegészítést rendeltek el, „amelyben a beszerzett adatok alapján a feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2018. november 27-én a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 381. § 1) bekezdés a, és g, pontja alapján elutasította.”

A Btk. vonatkozó passzusai szerint a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény, továbbá a feljelentett cselekmény nem közvádra üldözendő bűncselekmény, így a rendőrségnek, illetve a nyomozóhatóságnak saját hatáskörben joga van elutasítani a feljelentést.

Forrás

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close