Hirdetés

Orbán Viktor: Ezt kevesen gondolták volna

Hirdetés

A múltban kevesen gondolták volna, hogy Magyarország olyan anyaországgá válik, amely minden fórumon, a legerősebb országokkal szemben is képes kiállni a határon túl élő magyarokért – mondta Orbán Viktor a szabadkai városházán.

Csak a jelenlegi kormánypártok, vagyis a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben” – jelentette ki Orbán Viktor. A magyar kormányfő az összetartozás szempontjából szimbolikusnak nevezte, hogy az első EP-választási kampánygyűlését Szabadkán tartja.

Hirdetés

Beszédében megerősítette Szerbia európai uniós csatlakozásának támogatását, valamint szólt arról is, hogy az anyaország segítségével a Vajdaság is képes lesz az elvándorlás megállítására. Sőt kiemelte: Magyarországnak is érdeke, hogy az EU-n belül minél nagyobb számban legyenek közép-európai országok. Később közölte: a múltban kevesen gondolták volna, hogy Magyarország olyan anyaországgá válik, amely minden fórumon, a legerősebb országokkal szemben is képes kiállni a határon túl élő magyarokért.

loading...

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke pedig arról beszélt, hogy ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítsunk az európai parlamenti választásokra. Ennek érdekében a VMSZ Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett. A politikus köszönetet mondott Orbán Viktornak azért, hogy az előző európai parlamenti ciklusban lehetőséget biztosított Deli Andor vajdasági politikusnak arra, hogy a Fidesz-KDNP listáján bekerüljön az EP-be, és hogy a 2019-es választási versenyben ismét “befutó helyen” szerepel a politikus.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close