Hirdetés

Összecsapások, fosztogatás, zűrzavar. Tarthatatlan a helyzet a görög szigeteken

Hirdetés

Huszonötezer fölé emelkedett az égei-tengeri görög szigeteken tartózkodó menedékkérők száma – derült ki a görög polgári védelmi minisztérium kedden ismertetett statisztikájából.

A görög szigeteken kialakított menekültközpontok lakóinak száma idén áprilisban tizennégyezerre apadt, mert az athéni hatóságok a túlzsúfolt menekülttáborok tehermentesítése érdekében 2018 októberétől menedékkérők ezreit költöztették át a görög szárazföldre.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban azonban – az EU-török menekültügyi megállapodás ellenére – ismét erősödött a török partokról érkező migrációs hullám, és a menedékkérők száma augusztus elejére már meghaladta a húszezret.

Csak hétfő reggeltől kedd reggelig több mint 300 migráns érkezett a török partokról a görög szigetekre. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az idén augusztusban 8103-an keltek át Törökországból, míg tavaly ugyanebben a hónapban 3200 volt az újonnan érkezők száma.

A helyi lapok arról számolnak be, hogy a túlzsúfolt táborokban gyakoriak az összecsapások az egymással rivalizáló migránsbandák között, de a migránsok a helyieket is zaklatják. Nagy probléma, hogy feltörik az üresen álló házakat és beköltöznek.

A fotó 2015-ben készült!

Hirdetés
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close