Hirdetés

Perre készül! Liu Shaolinnak elege lett az ellenzéki média magyarellenes rasszizmusából

Hirdetés

A Ripost szerint jogi úton venne elégtételt az olimpiai bajnok a 444 rasszista „vicce” miatt.

Amint arról beszámoltunk, a 444.hu Facebook-oldalán jelent meg egy poszt Liu Shaolin Sándorról, amiben kínai vendégmunkásnak titulálták az FTC sportolóját, az első magyar téli olimpiai bajnoki cím szerzőjét.

Hirdetés

A bejegyzést később átírták. Miután a Liuról szóló, tényszerű, rasszista „viccelődéstől” mentes cikk szerzője egy kormánypárti portálnak elhatárolódott a Facebook-poszt szövegétől, a főszerkesztő, Uj Péter kénytelen volt elismerni, hogy ő írta Facebook-posztot, majd a főszerkesztő bocsánatkérésre kényszerült.

loading...

Miután az eset kiváltotta Liu klubja, az FTC, valamint számos olimpiai bajnok, sportoló és edző felháborodását is, a főszerkesztő ma reggel „Hülye vicc” címmel bocsánatot kért Liutól, akit úgymond nem volt szándéka megbántani.

Előzőleg tiltakozó közleményt adott ki az FTC. A klub azt írta, megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja az internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot.

Ezt követően olimpiai bajnokok, sportolók, edzők álltak ki nyílt levélben Liu Shaolin Sándor mellett. Többek között Gera Zoltán, Kótai Mihály, Szántó Imre, Schuch Timuzsin, Lipcsei Péter, Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn is kiállt az FTC olimpiai bajnoka mellett.

A Ripost mindenesetre az olimpiai bajnok egy ismerősére hivatkozva azt írja, Liu Shaolin azt tervezi, beperli az oldalt, a remélt összeget pedig jótékony célra fordítja majd. Hogy szándékán mennyiben változtat a főszerkesztő ma reggeli bocsánatkérése, egyelőre nem tudni.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close