Hirdetés

Polgárháborús állapotok uralkodnak Franciaország egyes részein

Hirdetés

Ugrásszerűen megnőtt a bandaháborúkhoz kötődő leszámolások és bérgyilkosságok száma. A friss adatokból egyelőre nem derül ki, hogy a hány migráns hátterű gyilkost tartanak számon.

Megdöbbentő módon megugrott a gyilkosságok száma Franciaországban – írta a LeParisien alapján a Voiceofeurope. Az előző negyedévhez képest májustól július végéig, 16 százalékkal több, 248 gyilkosság történt, azaz naponta közel 3! Ebből júliusban 101 volt. A szervezett bűnözéssel kapcsolatos információs, hírszerzési és stratégiai elemző szolgálat (SIRASCO) kijelentette, hogy sok gyilkosság a szervezett bűnözéshez kapcsolódik. Az ügynökség szerint a bosszúból elkövetett gyilkosságok sokkal gyakoribbak, mint korábban és közülük sokat bérgyilkosok követnek el.

Hirdetés

A családon belüli erőszak is növekvő probléma. Franciaországban tavaly egész évben 121 nőt öltek meg. Az adatokból nem derül ki, hogy a migránsok milyen arányban vettek részt a gyilkosságokban, de a cikk két, nagy port felvert esetet említ. Az egyikben, egy hónappal ezelőtt egy francia egyetemi hallgató testét fedezték fel saját autója csomagtartójában. A nyomozók szerint a 23 éves Sandra B.-t megfojtották. A tettes egy pakisztáni férfi volt. Júliusban Franciaország délnyugati részén egy szíriai bevándorlót tartóztattak le a 24 éves Johanna Blanes megerőszakolása és megölése miatt. Az enyhe mentális betegségben szenvedő fiatal anya meztelen testét egy kis gyalogos aluljáróban fedezték fel. A szír migráns akkor támadt rá, amikor egy éjszakai klubból hazafelé indult.

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close