Hirdetés

Sikerül a Soros-trükk? A Fidesz távozik, széthullik a Néppárt?

Hirdetés

Lehet, hogy sikerül szétrobbantani a Néppártot, így a szocialisták lesznek a legerősebb párt. Timmermans lehet az EB új elnöke!

A flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP).

Hirdetés

A CD&V nem változtat az álláspontján, miszerint a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban” – írta a Twitteren Wouter Beke.

loading...

Reagált Maxime Prévot, a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) vezetője is, mondván nem változtatnak a véleményükön: a nagyobbik magyar kormánypártnak nincs többé helye az EPP-ben.

Frank Engel, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) elnöke azt sérelmezte, hogy Orbán mindössze egyetlen kijelentéséért kért elnézést, s szerinte ez nem elegendő.

Petteri Orpo, a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) elnöke közölte, hogy nem vonják vissza kizárási indítványukat.

Mint ismert, a magyar kormány nemrég elindított egy tájékoztató plakátkampányt, melyen Soros és Juncker szerepelt, valamint egy mondat: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”. Ez pedig értelemszerűen nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében, így a Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak fel. A Soros és Juncker bosszújaként ismert néppárti ultimátumban azt követelik, hogy a magyar kormány biztosítsa a Soros-egyetem Budapesten maradását; szedje le a tájékoztató plakátokat, amelyen Soros György szerepel Jean-Claude Junckerrel; Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot

A magyar miniszterelnök szerdán levelet írt azon EPP-tagpártok vezetőinek, amelyek kezdeményezték a Fidesz kizárását. Ebben bocsánatot kért a “hasznos idióták” kifejezés miatt, de kiemelte, nem változtat álláspontján a keresztény kultúra védelmét, a migrációt és Európa jövőjét illetően. A miniszterelnök azt kérte az érintett pártoktól, hogy gondolják újra a kizárási kezdeményezést. Tíz országból tizenhárom EPP-tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a magyar kormány újabb plakátkampánya és szerintük jogállamiságot veszélyeztető lépései miatt. Erről a konzervatív európai pártcsalád politikai közgyűlésén szavaznak a résztvevők jövő szerdán.

Több párt is jelezte, hogy a Fidesszel tart ha azt kizárják a Néppártból, így akár a meggyengült Néppárt helyett a Timmermans nevével fémjelzett szocialisták is lehetnek a legerősebb frakció májusban.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close