Hirdetés

Soros lapja elképesztő hazugsággal próbálja elhitetni az olvasóval, hogy a migráción már nem jelent problémát

Hirdetés

A The New York Times megpróbálja elhitetni olvasóival, hogy a migráció már nem jelent problémát. A lap szerint a problémát csupán az magyarokéhoz hasonló kormányok gerjesztik, hogy félelemkeltéssel tartsák meg hatalmukat. Szerintük azért nincs már probléma mert jelenleg olyan kevés migráns érkezik, mint öt éve soha. Soros lapja csupán azt felejti el megemlíteni, hogy ez csupán a migrációellenes intézkedéseknek köszönhetően van így, amik nélkül százezrek érkeznének havonta.

Európa és Amerika is lecsap a migrációra, noha az illegálisan érkezők száma egyre csökken, mi több, öt éve nem volt ilyen alacsony szinten. A családok szétválasztása a mexikói határon, illetve a menekülthajók be nem engedése olasz részéről mutatja, mennyire megkeményedtek az álláspontok. A Nemzetközi Migrációs Szervezet szóvivője megerősíti, hogy az adatok egyáltalán nem támasztják alá a hisztériát, ám a politikusok tudják, hogy ily módon rendkívüli módon tudnak hatni a választókra. Az Atlanti-óceán mindkét partján lassanként ez lesz a fő választóvonal a politikában. Az egyik fél a bevándorlást teszi felelőssé a bűnözésért és a munkanélküliségért, határ az oksági viszony nemigen áll fenn. A másik tábor azt mondja, hogy a vezetők egyszerűen felismerték: a tömeg aggódik a nemzeti identitása, illetve az idegenek gyenge beilleszkedése miatt.

Hirdetés

A kérdés 3 éve került a figyelem középpontjába és a fő témának bizonyult a választáson több országban is, így Magyarországon, ahol könnyedén nyert Orbán Viktor, aki rideg elutasításáról ismert. De még Merkel is bekeményített, noha a számok cseppet sem válságról tanúskodnak. Egy amerikai kutató úgy látja, hogy tényleges adatoknál sokkal fontosabb a jelenség megértéséhez a munkások gazdasági elbizonytalanodása, és az, hogy vannak gátlástalan politikai vezetők, akik meglovagolják a félelmet. Merthogy utóbbi nagyon hatásos politikai fegyver.

loading...

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!