Hirdetés

Szinte hihetetlen előrejelzés a Magyarországról. Ennek nagyon fognak örülni Orbánék

Hirdetés

Már vannak olyan szakértők, akik 5 százalékos bővülést várnak éves szinten!

A hónap közepén derül ki, hogy mennyivel nőtt a magyar gazdaság az első negyedévben. Már vannak olyan szakértők, akik 5 százalékos bővülést várnak éves szinten, ami több mint tízéves rekord lehet. Továbbra is segíti a növekedést, hogy egyre több ember dolgozik egyre magasabb fizetésért, így többet is tudnak költeni – hangzott el az M1 Híradójában.

Hirdetés

Egy felmérés szerint a fizikai munkát végzők közül nemcsak a betanított munkások órabére növekedett országosan, hanem a szakmunkásoké is. Az egyik kisvárdai baromfi-feldolgozó cég új üzemet is épít, amellyel 500 új munkahelyet teremt. Magyarországon 2010 óta folyamatosan növekszik a foglalkoztatás, amely az előrejelzések szerint még tovább bővülhet a jövőben.

loading...

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján idén az első negyedévben már csaknem négy és fél millió embernek volt állása, ez nagyjából hetvenezerrel több, mint egy éve. A foglalkoztatás növekedésével párhuzamosan tovább mérséklődött – mintegy harmincezerrel – a munkanélküliek száma is. Így már kevesebb, mint kétszázezer állástalant tartanak nyilván.

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta, a munkahelyteremtő támogatások, a beruházásösztönző programok és a hatéves bérmegállapodás egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt nyolc évben több mint hétszázötvenezer fővel nőtt a munkából élők száma. Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és -képzésért felelős államtitkár hozzátette, minél több ember dolgozik, annál jobban növekszik a gazdaság, és minél jobban növekszik a gazdaság, annál több embert igényelnek a piacon működő cégek.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!