Hirdetés

Kiosztotta Brüsszelt az osztrák belügyminszter migránsügyben. Ezt nemigen teszik ki az ablakba!

Hirdetés

Az osztrák belügyminiszter szerint az uniós menekültügyi rendszer és a brüsszeli vezetők a felelősek az Ausztriában elharapódzott migránserőszakért.

A jelenlegi bevándorlási szabályok tették lehetővé, hogy szerdán egy menedékkérő nyakon szúrt egy osztrák férfit – az osztrák belügyminiszter szerint. Herbert Kickl közölte: bízik abban, hogy a májusi európai parlamenti választások változást hoznak az erőviszonyokban és a menekültügyi politikában is.
Virágok és mécsesek az ausztriai Dornbirn önkormányzatának szociális irodája előtt.

Hirdetés

Ezen a héten egy török származású férfi többször is felkereste a hivatalt és azt követelte, hogy adják oda a neki járó szociális segélyt. Az ügyintézők azonban közölték, minden embernek egységesen ugyanazon a napon tudják kifizetni a járandóságokat. A 34 éves menedékkérő szerdán is elment az önkormányzathoz és a szemtanúk beszámolója szerint ekkor döbbent rá, hogy a segélyért felelős osztály vezetője ugyanaz a férfi, aki a tíz évvel ezelőtti kiutasítási ügyében eljárt.

loading...

Ezután hazament egy késért, visszatért a hivatalhoz, majd éles szóváltás után nyakon szúrta áldozatát. A tettes elmenekült, a 49 éves irodavezető pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe. A gyilkost végül sikerült őrizetbe venni.

„Minket is meglepett, hogy a gyanúsított egyáltalán nem mutatott megbánást. Hidegvérű gyilkosságként kezeljük az ügyet, a gyanúsított egyáltalán nem sajnálja tettét” – mondta a vorarlberbergi rendőrség nyomozója, Norbert Schwendinger.

A török állampolgárságú férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Számos bűncselekmény elkövetése után 2009-ben kiutasították. 2010-ben távozott is, de illegálisan visszatért, januárban pedig menedékkérelmet nyújtott be. A török férfi azt állította hazájában halálbüntetés fenyegeti. Törökországban azonban 2004 óta nincs ilyen büntetési tétel.

Az embereket sokkolta a brutális gyilkosság. Az osztrák belügyminiszter szerint az uniós menekültügyi rendszer és a brüsszeli vezetők a felelősek. Herbert Kickl a Kronen Zeitungban közölte: belügyminiszterként az a kötelessége, hogy a saját nemzete tagjainak biztonságát és védelmét szavatolja, nem pedig a világ minden tájáról idesereglett bűnöző söpredékét, akik a menedékjog leple alatt akarnak beszivárogni az országba. A tárcavezető közölte: bízik benne, hogy a májusi európai parlamenti választások változást hoznak az erőviszonyokban és a menekültügyi politikában is.

Nemcsak az osztrák belügyminiszter szerint kellene minél előbb lépéseket tenni.

A kormányzó német Kereszténydemokrata Unió és bajor Keresztényszociális Unió kétnapos műhelytanácskozáson tárgyalja meg a 2015 óta követett merkeli politika következményeit. A pártok vezetői új szakaszt akarnak kezdeni a migrációs és a menekültpolitika terén. Az egyeztetésre azonban nem hívták Angela Merkelt.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close