Hirdetés

Teljesül Orbán Viktor álma!

Hirdetés

2000-ben hangzott el Orbán Viktor országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a “három szoba, három gyerek, négy kerék” kifejezés szinte szállóigévé vált.

A most bejelentett családvédelmi intézkedésekkel a úgy tűnik teljesül a miniszterelnök 2000-ben megálmodott programja.

Hirdetés

Orbán Viktor 21. évértékelő beszédében bejelentett, hétpontos családvédelmi akcióterv. Mint elmondta, erre a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 1,350 millió ember nyolcvan százaléka hatalmazta fel a kormányt. Eszerint minden negyven év alatti nő, aki első házasságát köti, a közös élet kezdéséhez tízmillió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesülhet; a törlesztést az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek után újból három évre, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni, a harmadik gyermek születése után pedig a teljes tartozást elengedik.

loading...

Emellett tovább bővítik a csok összegét, a két- és többgyermekes családok a hitelt már használt lakás vásárlására is felhasználhatják, a falusiaknak pedig néhány hét múlva külön, testre szabott támogatást kínálnak. A kormányfő szerint ez azt jelenti, hogy egy két gyermeket vállaló fiatal házaspár az életkezdéshez és otthonteremtéshez 22 millió, egy három gyermeket vállaló pedig 35 millió forint támogatást kap az államtól. Ezentúl már a második gyermek születésekor egymillió, a harmadik gyermeknél négymillió forintot átvállalnak a családok jelzáloghiteléből.

Továbbá azok az asszonyok, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját, három év alatt megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást és végül, de nem utolsósorban bevezetik a nagyszülői gyedet.

Orbán Viktor azt mondta, ez az akcióterv a magyarok válasza, nem a bevándorlás. Két éve úgy fogalmazott: a demográfia olyan nagy óceánjáró, amely csak lassan veszi fel az új irányt, de a mostani, túlzás nélkül történelmi bejelentés nyomán jó okunk van bízni abban, hogy a hajónk mostantól magasabb fokozatba kapcsol.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close