Hirdetés

TGM szerint rettenetes helyzetben van Magyarország és vannak országok, melyek már romokban hevernek

Hirdetés

Tamás Gáspár Miklós szemszögéből egész Európában instabilitást látni, Anglia és Franciaország pedig már romokban hever.

Anglia romokban, Franciaország romokban, Németországban teljes a bizonytalanság, egész Európában instabilitást látunk, az Európai Unión kívül pedig, a Balkánon ugyanazok a problémák, melyek már az 1870-es években is megvoltak- mondta az európai helyzetről Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes beszédben. TGM úgy véli ráadásul, hogy környező országok, Bulgária, Románia is bármelyik percben felfordulhat, ezért örülnek ma Nyugat-Európában annak, ha egy országban csönd van és ezért nem mennek neki jobban a magyar kormánynak.

Hirdetés

TGM szerint ugyanakkor Orbán Viktor jól látja, hogy „Európa iszonyatosan nagy bajban van”. Mint mondta, a Brexit maga a katasztrófa, és emellett van még rengeteg katasztrófa, például a szélsőjobboldal előretörése Európa-szerte. Ebben a helyzetben TGM szerint teljesen magunkra vagyunk hagyva, de nem egyedüli nemzetként, mások is így jártak.

loading...

„A félelem, a kiábrándultság és a reménytelenség nem ingerli arra az embereket, hogy küzdjenek”- vonta le az értékelést Tamás Gáspár Miklós, aki szerint most hétvégén, a 400 órás túlóra miatt tartandó tüntetésen meg lehet látni, hogy mennyien emelik fel a szavukat. Hozzátette: ha nem mennek el sokan a demonstrációra, azért nem szabad majd a népet hibáztatni, azt kell majd megnézni, hogy ebben „a valóban nem sok reményre feljogosító helyzetben, a reménytelenség körülményei között mit tesznek meg az emberek”. Elmagyarázta: többek között a média helyzete miatt nem alakul ki szerinte a társadalom döntő többségében az, hogy felszólaljon a történések ellen, ezért jelenleg az sem jósolható meg, hogy egy válsághelyzetben miként cselekedne a magyar társadalom.

A TGM ennek ellenére úgy látja, nem lehetne bármire rávenni az embereket. Ha azt fogják látni, hogy a miniszterelnök például bármire felhasználhatja az ország javait, vagy visszaélhet a törvénnyel, ahogy neki tetszik, akkor nem lehet rávenni a népet arra, hogy kövesse őt.

Vannak dolgok, amiket az emberek elhisznek Orbán Viktornak- magyarázta TGM, példaként említve az idegengyűlöletet, és ez szerinte egyelőre beválik. Hozzátette: ennek ellenére nem látja, hogy az a 3 millió ember, akit a kutatások mondanak, hogy hajlamos lenne a Fideszre szavazni, ha most lennének a választások, boldog és jókedvű lenne. „Ez egy rosszkedvű ország és ez nagyon rosszul is végződhet”- vonta le a konzekvenciát TGM.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close