Hirdetés

Orbán Viktor az Ep-választási kampány végén dobta le a liberálisokra az atombombát!

Hirdetés

Létezik egy liberális maffia, “akiket pénzzel jól kitömnek”: az ide tartozók azon dolgoznak, hogy elhitessék a világgal, hogy a migráció nem állítható meg – Orbán Viktor szerint az EP-választást tétje, hogy olyan vezetők legyenek majd Brüsszelben, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a migrációt.

Orbán Viktor liberális maffiáról és “világkormányról” beszélt
Nem most találkoztak először Donald Trump amerikai elnökkel, a NATO-csúcsokon is konzultálnak egymással a tagállamok, de most tudtak hosszabban beszélni – mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban a hétfői washingtoni látogatásáról. A műsorvezető kérdésére, miszerint Trump azt mondta, hogy olyan mintha ikrek lennének, Orbán Viktor úgy reagált: vagyunk néhányan a világban, a nép által megválasztott vezetők, akik nem egy “világkormány” érdekében dolgoznak, és nem kívánják átadni a döntési jogot egy világkormányszerű csoportosulásnak. Az ilyen vezetők közé sorolta saját magán és Trumpon kívül az izraeli miniszterelnököt és az indiai vezetést is. “Klubnak nem mondanám, de tudunk egymásról” – hangoztatta Orbán Viktor, aki célratörő és erős vezetőként jellemezte az amerikai elnököt, emlékeztetve, hogy Trump nem az akadémiai világból, hanem egy üzleti világból jött.

Hirdetés

Mint mondta, “az amerikai elnökről van szó”, aki tudta, hogy 1700 amerikai cég van Magyarországon, de tudott a magyar adó- és családtámogatási modellről, a migrációról és a kerítésről is, ami megállította a migrációt. “A kerítés olyan sikeres, hogy Washingtonból is látszik” – mondta most a műsorban is. Sok területen hasonló véleményen voltak az amerikai elnökkel, mindketten saját országuk ügyét teszik az első helyre: saját céljaikat, saját nemzeti érdeküket.

loading...

Orosz gáz helyett…

A kereskedelmi és védelempolitikai tárgyalásaikról azt mondta, hogy azok szakértői szinten folytatódnak.
Mi érdekeltek vagyunk abban, hogy az orosz gázhoz képest legyen más alternatíva is, és az egyetlen ilyen alternatív gáz Romániában van – tette hozzá a konkrét tárgyalási témákról Orbán Viktor az energetikai diverzifikáció kapcsán. Ő ezért sürgette az amerikai elnököt, hogy a romániai mezőkön az Exxon Mobile minél előtt termelje ki a gázt.

Rakétavédelmi rendszer

A magyar haderő fejlesztés kapcsán azt mondta, hogy néhány száz tiszt fanatizmusának köszönhető, hogy a magyar honvédség működőképes, hogy még olyan állapotban van, amilyenben.

Van egy úgynevezett kritikus infrastruktúra, amit meg kell védeni. Jó ütemben halad a “jogi folyamat”, a középhatótávolságú rakétavédelmi rendszerről a tárgyalások

“Etetnek bennünket”

Arra, hogy az EP-választások előtti csúcsjelölti vitában támadták, mert az amerikai elnökkel tárgyalt, Orbán Viktor úgy fogalmazott: a nagy európai országok “etetnek bennünket”, de “nem tollas a hátunk”, ezt el szokta mondani a nagyobb európai országok vezetőinek is. A nagy nyugat-európai országok ugyanis a szankciókat eszközként használják Oroszországgal vagy másokkal szemben, mert “van itt egy európai hazugság” – állította a műsorban a nagyokról – ők a lehető legtöbb pénzt csinálják, és közben attól félnek, hogy mi, a kisebb országok veszünk el lehetőségeket tőlük.

Mi barátokat gyűjtünk, én megtalálom mindenkivel a hangot, a kínaiakkal, az amerikaiakkal, az oroszokkal is – mondta a magyar érdekekről. A szavaiból az derült ki, hogy “Magyarországon van egy torzulás”: a szakértők is mindig úgy írják le a magyar pozíciót, hogy milyen szövetséghez tartozunk. Ő viszont azt gondolja: ha például az amerikaiak és a kínaiak egymással bonyolítják le a legnagyobb kereskedelmi forgalmat, mi miért ne erősítenénk a gazdasági együttműködést velük külön, azaz az amerikaiakkal és Kínával.

A választás tétje

Létezik egy liberális maffia, újságírók is ide tartoznak, “akiket pénzzel jól kitömnek”: az ide tartozók azon dolgoznak, hogy elhitessék a világgal, hogy a migráció jó dolog és nem állítható meg – így reagált arra, hogy szerinte mi az EP-választás tétje. Szellemi összedolgozás folyik szerinte, egy gondolkodási keretet akarnak ránk erőltetni.

Üzenjük meg Brüsszelnek, hogy a magyar emberek változást akarnak – mondta a műsorban, a választás tétje pedig az, hogy tudunk-e olyan vezetőket választani, akik megvédik Európát a bevándorlástól, nem pedig engedik, közreműködnek abban, vagy azt mondják, hogy a migráció szükségszerű, csak jobban kell szervezni.

“Majd lesz”

Majd lesz – így válaszolt arra, hogy Weber helyett van-e olyas valaki az új Európai Bizottság élére, akit támogatni tudna. A “népi akarat ismeretében” az ET majd összeül, az első döntés joga a miniszterelnökök kezében van, igyekszünk jó vezetőket adni Európának – magyarázta Orbán Viktor.

Az üres bölcsők kontinense

A babaváró programmal kapcsolatban a műsorvezető az esetleges brüsszeli ellenvetésről kérdezte. Orbán Viktor erre úgy fogalmazott: “Egész Európa az üres bölcsők kontinense”, bennünket hazafias nemzeti értések indítanak arra, hogy komolyan vegyük a demográfiai kérdést. “Nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek”, a magyar történelmet szeretnénk életben tartani – hangoztatta. Mint mondta, a családvédelmi akcióterv bejelentése után volt homofób, fasiszta, “minden voltam”. Az ellenszenv onnan fakad, hogy, aki migrációval akarja megoldani Európában a népesedési programot, azok ellenszenvvel viseltetnek a családpolitika iránt, de ez fordítva is így van – magyarázta.

Azt is elmondta, hogy a babaváró program biztonsága, kiszámíthatósága érdekében kértek előzetes brüsszeli hozzájárulást. “Ha az a kezünkben van, onnantól kezdve nem lehet minket megtámadni”. Ők, a bevándorlókkal akarják megoldani a demográfiai kérdést. Ha valakinek fontos “a saját fajtája”, történelme, az Brüsszelben ellenszenves. Ott egy szuperkormányban gondolkoznak, és minél több nemzetállami jogkört magukhoz akarnak vonni. Ennek kapcsán Orbán Viktor elmesélte, hogy legutóbb az Európai Tanács ülésén is vissza kellett vernie, hogy a külpolitikai kérdésekben ne minősített többség kelljen majd az ET-döntésekhez, hanem maradjon a teljes támogatás. Azért, hogy liberális európai birodalmat építsenek, nemzeti jogköröket akarnak “magukhoz húzni” – hangoztatta.

5,5

Annak kapcsán, hogy az első negyedéves gazdasági növekedés az Eurostat adatai szerint 5,3 százalékos volt Orbán Viktor a műsorban azt mondta: már gyerekkorában is tudta, hogy jó ország ez, csak rendbe kell tenni, a magyarok jó munkások, jó gazdák, és ez érvényes szellemi téren is. A magyar gazdasági modell arra épül, hogy mindenkinek legyen munkája, emelkedjenek a bérek, akkor jobban érzik magukat a bőrükben, érezzék, hogy van értelme a munkájuknak. “Lesz ez még jobb is, rosszabb is” – mondta, de szerinte az a lényeg, hogy a gazdasági növekedés mindig legyen 2 százalékkal magasabb, mint az EU-átlag.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close