Hirdetés

Veréssel fenyegettek meg a migráns diákok egy bécsi tanárt, mégis a tanár a hibás

Hirdetés

„Forródrótot” létesítenének Ausztriában azoknak a tanároknak és diákoknak a megsegítésére, akiket sérelem ért az iskolában; az eseteket a tervek szerint később kivizsgálnák. Erről beszélt az osztrák sajtónak adott szerdai interjújában Heinz-Christian Strache szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár.

A politikus, aki egyben az FPÖ elnöke, a néhány napja az Ottakring HTL nevű műszaki szakképző középiskolában történt incidensre reagált.

Hirdetés

A bécsi szakképző középiskolában az osztrák tanárra támadtak rá migráns diákok; a tanárt körülvették, veréssel fenyegették, nekilökték a táblának, és a jelenetről videofelvételt készítettek. Az eset után az iskola a tanárt marasztalta el; a bécsi oktatási központ szerint egy tanárnak toleránsnak kell lennie ilyen esetekben is.

loading...

Heinz-Christian Strache abszurdnak nevezte az esetet; megoldásképpen úgynevezett Hotline, vagyis egyfajta forródrót létrehozását javasolta; azok a tanárok és diákok, akiket sérelmek értek, itt jelentkezhetnek, és elmondhatják a velük történteket. Az eseteket ki lehetne vizsgálni, és a tapasztalatok alapján strukturális változtatásokat lehetne végrehajtani – vélekedett az alkancellár.

Heinz Fassmann néppárti (ÖVP) oktatási miniszter azt megelőzően öt-nyolc fős elkülönített, úgynevezett “Time-out”-csoportok bevezetését javasolta, itt helyeznék el meghatározott időre, egy hétre vagy egy hónapra a viselkedési zavarokkal küzdő tanulókat. Az elkülönített csoportokban szakképzett pedagógusok irányításával sajátíthatnák el a tananyagot.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...
[sg_popup id="1" event="onload"][/sg_popup]
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons
Close