Hirdetés

Orbán Viktor: Ide ne gyertek!

Hirdetés

Két jelöltből lehetett választani, az egyik extrém, szélsőséges módon liberális bevándorláspárti, másik egy bajor kereszténydemokrata, foglalta össze röviden Orbán Viktor, hogy a Fidesz csütörtökön miért az utóbbira, Manfred Weberre szavazott az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének szavazásán. A miniszterelnök a szokásos, péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádión elmondta, hogy Weber a tavaszi választások előtt kiállt a Fidesz mellett, ezért amikor neki van szüksége a segítségre, akkor illik visszasegíteni.

Arra a kérdésre, hogy a 2019-es EP-választások előtt egységes-e az EPP, Orbán azt mondta: szerinte még nem állnak készen arra, hogy megnyerjék a választást, de már jó úton haladnak. A Fideszt is magában foglaló Európai Néppárt Európa legbefolyásosabb pártcsaládja, jegyezte meg a miniszterelnök, a baloldal pedig összeomlásban van. Azt azonban hibaként rótta fel, hogy a briteket nem tudtuk bent tartani, a migránsokat nem tudtuk kívül tartani.

Hirdetés

Az ENSZ migrációs paktummal kapcsolatban, amelynek tárgyalásából Magyarország az elsők között lépett ki, a miniszterelnök kijelentette, hogy a Fidesz dolga az, hogy az emberek oldalán álljon és megvédje őket az illegális bevándorlástól, a terrorizmustól és a gazdasági nehézségektől.

loading...

Jobb az emberekkel kormányozni, mint az emberek nélkül, és végképp jobb, mint az emberek ellenében. Ezért van az, hogy a magyar kormány elutasította a készülő paktumot.

Én általában híve vagyok a nemzetközi szerződéseknek, hasznos dolgok azok, de ez rossz az embereknek. Olyasmiket akarnak nemzetközi köztámogatottságra emelni, ami nem jó, például azt, hogy a migráció az egy alapvető emberi jog.

Orbán Viktor szerint az ENSZ-paktumhoz hasonló szerződések azt ígérik a világ szegényebb részein élő embereknek, hogy vannak olyan országok, ahol várják őket, ezért az ilyen dokumentumokra nemet kell mondani.

Világossá kell tenni, hogy ide ne gyertek – jelentette ki Orbán Viktor.

Szóba került a legújabb nemzeti konzultáció is. A miniszterelnök úgy véli, hogy meg kell hallgatni az ellenzék azon felvetését a konzultáció ellen, hogy így is a magyarok költik a legtöbbet a családokra, miért van erre szükség, ugyanakkor Orbán szerint intézkedésekre van szükség a folyamatosan csökkenő népesség miatt. Mert ha így folytatódik a helyzet, akkor nem lesz az Istennek soha több magyarja, idézte Arany Jánost a miniszterelnök. Hozzátette: mindig rosszul jártunk, ha nem tiszteltük eléggé az életet és a családot.

Bár a migráció könnyebb megoldást jelentene a csökkenő népesség ellen, de nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. (…) Arra kérem a magyarokat, különösen az asszonyokat és a nőket, hogy fél órát szánjanak erre a kérdőívre.

Orbán Viktor legutóbbi kínai látogatásával kapcsolatban elmondta: a következő 5-10 évben az európai gazdaság motorja Közép-Európa lesz, ezt látják a kínaiak is. A befektetőknek fontos a stabilitás, ez pedig Közép-Európában, és különösen Magyarországon jelen van, tekintve, hogy a választóknak köszönhetően nyolc éve folyamatos a politikai és személyi folytonosság.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudunk sikeresek lenni a kínai piacon, a miniszterelnök úgy válaszolt: Magyarország tömegtermelésben nem tud szerepet vállalni, de jók vagyunk minőségi termékek gyártásában, a tokaji bortól kezdve a libapehelypaplanig. A kínai export 2-2,5 millió dollár körül van.

Nem maradhatott ki a témák közül a CEU ügye sem. Bár csütörtökön kiderült, hogy a kormánypárti Magyar Idők hamis információkkal próbálta félrevezetni az olvasókat, a közrádió reggeli műsorában ugyanezek az állítások hangzottak el. Sőt,

Orbán Viktor szerint amióta megjelent az általa csak Soros-egyetemnek hívott CEU, azóta állandó a hisztériakeltés körülötte.

A miniszterelnök viszont úgy gondolja, hogy csak be kell tartani a törvényeket, és akkor nem lesz gond, ezenfelül pedig blöffnek tartja, hogy a CEU más városba fog költözni.

A facebook nem mutatja meg, cenzúrázza a híreket. Ők döntik el mit láthatsz és mit nem!

Ha nem akarod, hogy a facebook döntse el, mit olvashatsz, kattints ide és iratkozz fel híreinker.

Hirdetés
loading...
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Show Buttons
Hide Buttons

Kövess minket a Facebookon!